PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Govern denuncia que la modificació de la llei d’enjudiciament civil “criminalitza i agreuja” la situació d’exclusió residencial

El Govern denuncia que la modificació de la llei d’enjudiciament civil “criminalitza i agreuja” la situació d’exclusió residencial

Serracant ha recordat que el Congrés dels Diputats va aprovar la setmana passada una proposició de llei de modificació de la Llei 1/2000, d’enjudiciament civil, per afavorir els “desnonaments exprés” en situacions d’ocupació.

Aquesta llei deixa molts marges d’interpretació i no aporta cap ajut per millorar les situacions vulnerables

I ha fet

una crida a aturar una modificació de la llei que perjudicarà més d’un miler de famílies de Sabadell, perquè pot obrir la porta a desnonaments exprés.

El nombre d’habitatges ocupats, segons el Padró Municipal de l’Habitatge (PMH) a 31 de desembre del 2017, és de 1.111 i representen l’1,69 % dels habitatges de la ciutat. Les persones empadronades en habitatges ocupats, segons el Padró, al final del 2017 són 3.353, que representen l’1,57 % de la població. D’aquests, el 37,84 % són menors de 15 anys. Sabadell té 22 blocs sencers ocupats, 41 blocs amb 2 o més habitatges ocupats, 138 cases unifamiliars i 95 habitatges ocupats del parc públic.

D’altra banda, 3l 91,45 % dels habitatges ocupats a Sabadell pertanyen a persones jurídiques –és a dir, entitats financeres, fons de titularització i immobiliàries, entre altres–. Finalment, segons del PMH, els habitatges buits a Sabadell són 6.896, que representen el 3,23 % dels habitatges de la ciutat.

No sé si som prou conscients de la irregularitat que hi hagi tanta gent vulnerable sense habitatge i que tinguem prop de 9.000 habitatges buits o ocupats a la ciutat,

ha destacat Serracant.

Per la seva banda, Gabriel Fernàndez, regidor d’Acció Social, ha afirmat que aquesta modificació

criminalitza la pobresa i el fenomen de l’ocupació, posant d’excusa la lluita contra les màfies, i legisla des del tòpic i la por, sense cap rigor diagnòstic.

I ha destacat que

dificulta encara més la tasca dels professionals dels serveis socials i  arriba, casualment, en plena bombolla immobiliària dels lloguers.

Glòria Rubio, regidora d’Habitatge, ha denunciat que aquesta proposició

genera molts dubtes i incerteses, perquè no sabem si s’hi podran adherir els fons socials de les entitats bancàries i perquè les persones que no han renovat el contracte de lloguer poder ser desnonades.

I ha recordat que

ens preocupa molt la manca de garanties, perquè la modificació planteja un judici verbal que escurça el procés d’oposició de 20 dies a 10 i això genera indefensió a les persones que estan sent desnonades.