PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Presentació del número 40 de la «Revista Cartòfila», que dedica una atenció especial a les postals de Sabadell

Presentació del número 40 de la «Revista Cartòfila», que dedica una atenció especial a les postals de Sabadell

A l’acte hi intervindrà Montserrat Chacon, regidora de Cultura; Ramon Pla, president del Cercle Cartòfil de Catalunya; Sebastià Ribes i Garolera, president de l’Associació Catalana d'Esperanto (KAE), i David González, autor d’un dels articles.

La Revista Cartòfila és una publicació del Cercle Cartòfil, una entitat creada el 1980 i dedicada a la investigació de tot el que té relació amb les postals. Entre els objectius de l’entitat hi ha fomentar i promoure el coneixement de la història de la targeta postal i l’intercanvi entre els col·leccionistes.

En aquest últim número es presenten dos extensos articles que aporten informació inèdita sobre els primers editors de postals de Sabadell. D’una banda, hi ha un article firmat per Jaume Tarrés que està dedicat al famós dentista Marçal Ballús i Bertran, que va ser un dels pioners de l’edició de postals de Sabadell a principis del segle XX.

D’altra banda, també inclou un article de David González, tècnic de l’Arxiu Històric de Sabadell, dedicat a Josep Obradors i Pascual, que va ser un important impressor, editor de postals i fotògrafs sabadellenc entre 1905 i 1917 aproximadament.

Per últim, aquest número de la revista posa l’accent en el paper que van jugar els esperantistes en l’impuls de la comercialització d’un element tan modern com eren les targetes postals a l’inici del segle XX.