L’Ajuntament adjudica tres nous autobusos híbrids, cofinançats per la Unió Europea

Escrit a .

L’Ajuntament adjudica tres nous autobusos híbrids, cofinançats per la Unió Europea

Previsiblement, aquests nous vehicles estaran enllestits d’aquí a uns 8 mesos. Es tracta del model Urbanway, amb potència de 286 CV el motor de combustió i 120 kW, el motor elèctric.

D’aquesta manera, Sabadell continua renovant la flota d’autobusos, ja que recentment ha incorporat 14 nous vehicles, que, sumats als 3 adquirits el 2015 i als 10 que arribaran el 2019, sumaran un total de 30 vehicles nous sobre 62 de tota la flota.

El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, remarca que

en quatre anys haurem renovat el 50% de la flota de la TUS, cosa que demostra la voluntat d’aquest Govern municipal de donar un millor servei a la ciutadania pel que fa al mitjà de transport més democràtic i massiu que hi ha a la ciutat. Era indecent que la mitjana de vehicles fos de 15 anys, quan la majoria de ciutats els renoven quan tenen 12 anys.

Amb aquesta política, la mitjana d’antiguitat dels vehicles de la flota baixa dels 15 anys als 10, amb una reducció molt notable. Els primers vehicles a ser substituïts seran els més antics, fabricats entre el 1995 i 1998.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, expressa 

l’impacte que aquesta renovació tindrà sobre la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat, ja que aquests vehicles consumeixen de mitjana un 30% menys de combustible que els substituïts i, per tant, generen menys emissions de gasos contaminants.

Imprimeix