PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Conferència de Plàcid Garcia-Planas sobre Sabadell i la Gran Guerra

Conferència de Plàcid Garcia-Planas sobre Sabadell i la Gran Guerra

Amb el títol “Tres premonicions de guerra sabadellenques: Antoni Baqués; entre Platt Brothers i Harttmann i el soldat de Mollet mort al front”, la xerrada vol reflexionar sobre el fet que la Primera Guerra Mundial va acabar molt després de 1918 i va començar molt abans de 1914. Sabadell i el Vallès, abans i després, bategaven amb Europa. El pressentiment de l’esclat, del suïcidi dels europeus, era present entre nosaltres en els llocs més insospitats: en el violoncel d’un músic, el teler d’un fabricant o el diari d’un recluta.

Plàcid Garcia-Planas Marcet (Sabadell, 1962) és llicenciat en Ciències de la informació per la Universitat de Navarra. És net de l'empresari tèxtil Josep Garcia-Planas Cladellas.  Des del 15 de març de 2016 és director del Memorial Democràtic de Catalunya. És un col·laborador habitual del Museu d’Història, del Museu d’Art i de l’Arxiu Històric de Sabadell i un gran amant del col·leccionisme des d’una perspectiva ben singular i personal.

Reporter de la secció d'internacional de La Vanguardia des de 1988, l’han enviat a diferents fronts de guerra, com el dels Balcans (on va cobrir els diversos episodis de la guerra de l’antiga Iugoslàvia, de 1991 a 1999) i el del Pròxim Orient (tant en la Guerra del Golf, 1990-1991, com en la de l’Iraq, 2003). Ha informat des de l’Afganistan i ha estat un dels pocs europeus que ha aconseguit entrar a Kandahar, la ciutat emblemàtica dels talibans, on es va disfressar de paixtu per evitar el risc del segrest.

L'any 2010  va rebre el 1r Premi de Periodisme d’Investigació Grup Godó i Grup 62.