Ja es pot tramitar la nova targeta de transport gratuït per a acompanyants de persones amb discapacitat

Escrit a .

Ja es pot tramitar la nova targeta de transport gratuït per a acompanyants de persones amb discapacitat

La targeta serà com l’actual de gent gran i discapacitat,  però de color verd i portarà serigrafiat  “ACOMPANYANT”. El titular és la persona amb dependència - discapacitat (no l’acompanyant) i hi consta el seu nom i fotografia. El nou carnet només té validesa quan l’acompanyant fa el trajecte amb la persona titular.

La tramitació del carnet s’ha de fer de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana. Els requisits que es demanen són que la persona titular estigui empadronada a Sabadell, que acrediti una discapacitat de grau igual o superior al 33% i que disposi de l’acreditació oficial que certifica la necessitat d’acompanyament en els seus desplaçaments en transport públic. La universalitat de la nova targeta implica que no hi ha un criteri ni d’edat ni d’ingressos, només la necessitat acreditada de suport.

Mitigar sobrecostos

A l’espera de l’aprovació i entrada en vigor del futur reglament de tarifació social del transport públic de Sabadell, aquesta targeta és una mesura per fer front a un sobrecost que poden tenir les persones amb discapacitat, facilita d’aquesta manera la participació social d’aquestes persones i la seva mobilitat en transport públic.

Imprimeix