PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Setmana Europea de la Mobilitat inclou xerrades, jocs i activitats diverses

La Setmana Europea de la Mobilitat inclou xerrades, jocs i activitats diverses

El primer acte de la Setmana a Sabadell se celebra avui a l’Escola Font Rosella i està relacionat amb els jocs de mobilitat. També se’n faran demà, dijous i divendres a les escoles Samuntada, La Romànica i Joaquim Blume. En total seran cinc sessions d’aquesta activitat que té per objectiu explicar com moure’s en transport públic per la ciutat. És una iniciativa municipal i de Transports Urbans Sabadell (TUS).

El dimarts 17 de setembre, de 9 a 12 h, tindrà lloc una cursa interurbana entre Sabadell i Barcelona, que pretén comparar diferents mitjans de transport. La promou l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), amb participació de l’Ajuntament de Sabadell.

L’endemà, el dimecres 18 de setembre, serà el moment per a una xerrada amb gent gran per parlar de la seguretat i mobilitat. Tindrà lloc al Parc Central del Vallès, a les 10 del matí, organitzada per l’Ajuntament i TUS. I el dijous, a les 19 h, al Casal Pere Quart, Marcel Estadella, historiador local del transport públic, pronunciarà la conferència Sabadell 100 anys d'evolució de l'autobús urbà, organitzada per l’Ajuntament.

Per un altre costat, el 20 de setembre es celebra el Park(ing) Day, un esdeveniment que té llocs a diverses ciutats del món. Es tracta d'una acció que transforma per un dia places públiques d'aparcament en parcs, jardins..., amb l'objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. A Sabadell permetrà les tres activitats següents:

  • Diverses entitats ocuparan la via pública. Així, les AMPA de les escoles Nostra Llar i La Trama seran al carrer del Vallès cantonada amb la plaça del Vallès. L’AMPA de l’Escola Joanot Alisanda s’estarà al carrer de Sallarès i Pla cantonada amb la plaça de Sant Joan. L’AMPA de l’Escola Samuntada ho farà al carrer de Francesc Isard. L’AMPA de l’Escola Enric Casassas i l’Associació Cultural La Sèpia Verda s’instal·laran al Vapor Turull. L’Associació Teler Cooperatiu serà al carrer de Sant Llorenç. Ho faran de 8.30 a 20 h.
  • Caminada saludable que sortirà del CAP de Can Rull, a les 9.30 h, i resseguirà un itinerari urbà.
  • El passeig de la Plaça Major acollirà una exposició de nous vehicles elèctrics municipals. Serà d’11 a 13.30 i de 17 a 20 h, i també hi haurà jocs inflables per a la canalla.

Un cap de setmana ple d’activitats

El cap de setmana s’organitzaran diferents activitats relacionades amb la mobilitat. D’una banda, es podrà visitar l’exposició “37 anys de transport públic a Sabadell”. Serà al passeig de la Plaça Major. Per previsió de pluja aquesta exposició programada per dissabte 21 passa a fer-se el divendres 20 de setembre, d'11 a 13:30 i de 17 a 20 h, i diumenge 22 de setembre, de 10 a 14 h.

I el diumenge 22 de setembre, per celebrar el Dia Mundial Sense Cotxes, s’exposaran els projectes Edusi cofinançats amb els fons Feder que tenen per objectiu millorar la mobilitat a Sabadell. A més, hi haurà exposats els nous vehicles elèctrics municipals a tres punts de Sabadell: al Passeig, a la plaça del Pi i a la Creu de Barberà. Serà d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h i els infants podran jugar amb jocs infantils. De divendres a diumenge, es podran provar les bicicletes elèctriques municipals als punts on es duguin a terme les activitats.

L’Ajuntament recorda a la ciutadania que reduir la velocitat allarga la vida. A més, permet reduir el nombre d’accidents i el soroll, com també incrementar la qualitat de l’aire.