PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell acull la cinquena trobada de municipis de la Xarxa Mai Més, de memòria i prevenció del feixisme

Impulsada per l’Amical de Mauthausen i altres Camps, serà la cinquena trobada després de les celebrades a Vilafranca, Santa Coloma, Torredembarra i Manresa. Tindrà lloc a Sabadell, ja que actualment la nostra ciutat exerceix el lideratge d’aquesta xarxa. Això implica que Sabadell assumeix el paper de referent, impulsor i coordinador d’aquesta iniciativa. Aquest lideratge, que es va determinar a la darrera trobada d’Ajuntaments a Manresa, durarà tot el present mandat municipal.

La trobada començarà a les 9:30, amb la benvinguda institucional, a càrrec de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés i el president de l’Amical, Enric Garriga.

Seguidament, a les 10, es farà la ponència El paper dels museus i els arxius municipals en la tasca de conservació i difusió de la memòria històrica, a càrrec de Joan Comasòlivas, director del Museu d’Història i de l’Arxiu Històric de Sabadell; Genís Ribé, tècnic del Museu d’Història de Sabadell i de Jaume Vila, tècnic de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

El programa continuarà amb la informació sobre l’actualització dels treballs, recursos i fons documental de la Xarxa. En aquest marc, es descriurà com  des de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona es pot oferir suport als ajuntaments en matèria de memòria històrica. També es presentarà, entre altres, el nou espai web del Banc de Recursos Pedagògics sobre la deportació republicana i l’holocaust.

A partir del migdia, prendrà protagonisme l’explicació de les experiències municipals sobre memòria històrica dels ajuntament de Sant Fruitós de Bages, Terrassa i Vinaròs (Castelló).

Al voltant de les 14 h, i prèvia elecció de la nova ciutat que acollirà la Sisena Trobada, els assistents es desplaçaran a la plaça de Montserrat Roig per fer un homenatge als deportats i deportades davant del monument en memòria dels deportats sabadellencs. Serà un acte amb ofrena floral presidit per la tinenta d’alcaldessa i regidora de Memòria Històrica, Marta Morell, el president de l’Amical, Enric Garriga, i que comptarà amb la participació d’alumnes de l’Institut Jonqueres.

La Trobada finalitzarà amb unes visites temàtiques a un lloc de memòria de la ciutat, en aquesta ocasió a l’Aeroport de Sabadell i al polvorí.