PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El 60% de l’alumnat del curs municipal de gestió administrativa per a persones en atur troben feina

El 60% de l’alumnat del curs municipal de gestió administrativa per a persones en atur troben feina

La finalitat del curs és la qualificació de persones en el camp de l’administració i la gestió d’empreses, per tal d’assolir un perfil administratiu polivalent per a pimes, que sàpiga fer des d'una nòmina a gestionar la comptabilitat o desenvolupar el pla comercial de l’empresa.

La metodologia emprada és la simulació d’una empresa, reproduint situacions reals. En aquesta empresa simulada s’utilitzen eines i documents d’una empresa real i se segueixen els circuits administratius habituals d’un centre de treball. Aquest sistema s’ha implantat a més de 300 centres formatius distribuïts arreu d’Espanya. El conjunt de totes aquestes empreses forma una xarxa de relacions comercials d’empreses simulades que es relacionen entre elles a escala estatal i internacional.

Un total de 30 persones cursen anualment aquests estudis i és conegut entre les empreses del territori que acullen alumnes en pràctiques i en alguns casos acaben incorporant l’alumnat a les seves plantilles. L’índex d'inserció del projecte és del 60% del seu alumnat que prèviament estava a l’atur. El període de formació és de 9 mesos amb un total de 920 h de durada de les quals 80 h són de pràctiques en empreses. Les persones que finalitzen el curs obtenen un Certificat de professionalitat de Nivell 2 (Activitats de Gestió Administrativa).

El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i està promogut per la Fundació Inform. La Junta de Govern Local ha acceptat avui l’import corresponent a l’Ajuntament de Sabadell, 117.218,88€ per realitzar la nova edició d’aquest curs.

T@lentum formació

El programa SEFED va començar la seva activitat al 2010 i té la seu al Centre de Formació Ocupacional Cal Molins on acull una aula adaptada per a recrear una oficina administrativa. En aquest cas, l’empresa simulada és diu “T@lentum formació”, una empresa de serveis que es dedica a la formació contínua de persones adultes i a la venda de subministraments de material didàctic i de programes informàtics.