PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell evita el tancament de 19 empreses durant 2019 per manca de relleu

Sabadell evita el tancament de 19 empreses durant 2019 per manca de relleu

L’objectiu és evitar el tancament d’empreses i donar noves oportunitats a persones reemprenedores que prefereixen continuar un projecte ja encetat que funciona evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. Es tracta de facilitar que noves persones emprenedores prenguin el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Amb l'objectiu de crear a Catalunya un mercat únic per a la compra-venda d’empreses, la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van signar un acord de col·laboració per difondre i estendre al territori aquest projecte. La Diputació intervé desenvolupant un treball en xarxa amb els ajuntaments per implantar aquest servei a la província de Barcelona. A tal efecte, l’Ajuntament de Sabadell rep una subvenció total de 23.000 € per les accions desenvolupades durant 2019.

Els resultats d’aquest any, en relació a la tasca desenvolupada des de l’Oficina Municipal d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a, són de 19 casos d'èxit. En total des del començament de Reempresa fins ara s’ha evitat el tancament de 101 empreses per manca de relleu.

El paper de l’administració local en el servei Reempresa consisteix en donar a conèixer aquesta iniciativa i oferir suport a qui s’interessa. En el cas concret, de Sabadell el personal de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a s’encarrega d’oferir assessorament per a cedents d’empresa i per a persones reemprenedores sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i per a l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió.

Les persones interessades poden consultar el web de Reempresa, el de sabadellempresa.cat  o adreçar-se a  l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell), oberta de 9 a 14 h.