PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El nou cicle Música al Saló porta músics emergents, un dimecres al mes, al Teatre Principal

El nou cicle Música al Saló porta músics emergents, un dimecres al mes, al Teatre Principal

En la presentació, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, va afirmar que

“a  Sabadell es respira música per tot arreu. Hi ha escoles de música, un Conservatori ple d’alumnes, compositors de renom, intèrprets reconeguts, entitats que difonen la música, una orquestra simfònica i una entitat que produeix òpera. Volem que aquest cicle sigui una eina més per donar suport als artistes joves, als intèrprets emergents, a més d’algun intèrpret ja consolidat”.

El segon objectiu del cicle és dotar d’un altre ús el Saló del Teatre Principal, que té una bona acústica i es considera un espai idoni per oferir concerts de petit format. Així, el regidor va afirmar que

“tenim molt clar que els edificis públics s’han d’obrir per posar-los a l’abast de la ciutadania a fi que en pugui gaudir, hem de donar nous usos a escenaris com aquest”.

De la Rosa va afegir que el cicle Música al Saló és un projecte que permet sumar interessos. Els de Joventuts Musicals d’oferir més música als seus socis i a la població en general. I els de l’Ajuntament de fer més rendible el Saló i de continuar donant oportunitats als joves artistes. Segons el regidor,

“esperem que aquest cicle que ara encetem tingui molt d’èxit i, sobretot, que ens faci sentir la música a flor de pell”.

Per la seva banda, la presidenta de Joventuts Musicals, Joana Soler, va afirmar que

“aquest Saló és un lloc emblemàtic de la ciutat i és ideal per fer-hi música de cambra, ja que en el seu moment aquest tipus de música no es feia en sales grans, sinó en espais precisament com aquest”.

I va afegir que

“avui comencem amb música clàssica, però també hi volem altres estils, com ara el jazz, música feta amb sintetitzadors o música més urbana”.

 

Música al Saló va començar amb un concert d’acordió a càrrec del jove acordionista eslovac Rasťo Jurčík, el qual va presentar un programa amb peces de Lothar Klein, Paavo Korpijaakko, J. S. Bach, Domenico Scarlatti, P. R. Olsen i Magnus Lindberg.

Quatre concerts més fins al juny

El 4 de març serà el torn d’Eduard Iniesta a la guitarra, que interpretarà composicions pròpies, com també altres d’arrel tradicional i folk. El 22 d’abril tornarà l’acordió, de la mà d’Olga Morral, una jove intèrpret nascuda a Cerdanyola del Vallès, que tocarà les Goldberg-Variationen BWV 988 de J. S. Bach.

El 27 de maig visitarà el Saló el Quartet Calders –format per Júlia Álvaro Serrano, violí I; Marta Guillén Pegueroles; violí II, Teresa Roldán Cervera, viola, i Miquel Felip i Peig, violoncel–, que interpretarà el Quartet de corda n. 1 op. 18 en fa major de L. van Beethoven i Vistes al mar d’Eduard Toldrà.

I, per acabar aquesta temporada, el 10 juny serà el torn de Carla Comangla, violoncel, i d’Astrid Astrid Steinschaden, piano, que interpretaran peces de L. van Beethoven, C. Roca Salfate, D. Xostakòvitx i M. de Falla. El duet farà també l’estrena absoluta de 4 Tiempos (4 Versos), l’obra guanyadora del 39è Concurs de joves compositors Premi Internacional Frederic Mompou 2018.