PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’autobús urbà serà gratuït a Sabadell del 2 al 9 d’abril per facilitar la mobilitat de les persones que presten serveis essencials

L’autobús urbà serà gratuït a Sabadell del 2 al 9 d’abril per facilitar la mobilitat de les persones que presten serveis essencials

1. En l’àmbit del transport públic, cal recordar que durant aquests mateixos dies, el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha acordat deixar en suspens les tarifes vigents del sistema integrat de transport públic.

TUS gratuït web

2. D’altra banda, a hores d’ara s’han distribuït un 94% de les targetes moneder destinades a les famílies amb infants que tenen concedida beca menjador. De fet, divendres passat ja se n’havien repartit un 70% i el 30% restant no s’havia donat, atesa la impossibilitat de contactar amb les famílies. Finalment i després de diversos intents, s’ha pogut localitzar els beneficiaris i fer el lliurament de gran part de les targetes pendents. Les famílies amb infants que tinguin beca menjador i no hagin rebut la seva per la impossibilitat de contactar-hi, cal que truquin al 010 (Sabadell Atenció Ciutadana) per informar de la seva situació. En aquest cas se’ls donarà data i hora perquè les recullin a la seu d’Acció Social de l’Ajuntament, ubicada a Rambla, 22. Se’ls donarà dia i hora per tal de respectar escrupolosament les mesures de protecció i distanciament social adients. 

3. Pel que fa a l’Hospital Temporal que s’està muntant a la Pista Coberta d’Atletisme, està previst que demà arribin a Sabadell els plafons per muntar l'Hospital Temporal Vallès Salut. Després de diferents reunions, la Generalitat ha decidit substituir les tendes de campanya ja en instal·lació per plafons separadors, que també muntarà l’exèrcit. En tot cas, l’Ajuntament de Sabadell ha exigit que aquest canvi de disseny no suposi cap endarreriment en el calendari de muntatge de l'Hospital Temporal.

4. L’Ajuntament ha iniciat avui una crida entre els treballadors municipals per aconseguir voluntaris que vulguin col·laborar treballant durant el seu horari laboral a l’Hospital Temporal Vallès Salut. Les peticions d’informació han estat molt nombroses, i de fet en menys de dues hores ja hi ha els primers inscrits: 6 de l’àmbit sanitari i 37 de suport logístic. Aquest fet se suma a la col·laboració de nombrosos funcionaris i funcionàries municipals que en els darrers dies han modificat les seves tasques habituals per ajudar en tasques relacionades amb la crisi actual com és la col·laboració amb el Taulí per repartir medicaments a domicili, fer trucades a gent gran sola o col·laborar en el repartiment de targetes moneder, entre d’altres.

5. Des de diumenge, 15 de març, i fins ahir dimarts, la Policia Municipal ha interposat 647 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 16 de les quals es van interposar ahir. Tot i que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva. El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.