PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

COVID-19: Recordatori de les indicacions per portar a terme la cura i alimentació dels animals de companyia a Sabadell durant l’Estat d’alarma

COVID-19: Recordatori de les indicacions per portar a terme la cura i alimentació dels animals de companyia a Sabadell durant l’Estat d’alarma

Per aquest motiu, l’Ajuntament, conjuntament amb entitats animalistes de Sabadell, ha posat en marxa una campanya informativa per traslladar als propietaris de gossos les recomanacions següents:

  1. Treure el gos a passejar un màxim de 3 cops al dia: matí, tarda i nit.
  2. Fer passeigs d’una durada màxima de 15 minuts.
  3. Fer el recorregut als voltants del domicili, sense allunyar-se més de 300 metres. També s’ha d’evitar el contacte amb altres persones i animals i els gossos han d’anar sempre lligats. A més, cal recollir del terra els excrements i netejar les restes d’orina.

Pel que fa a les persones alimentadores de gats ferals, s’està treballant conjuntament amb l’entitat Progat per garantir que ho facin persones degudament acreditades, atès que l’ordenança municipal prohibeix l’alimentació a gats per part de persones no acreditades.

En aquest cas, les indicacions estableixen que la sortida al carrer s’ha de fer durant el temps més curt i amb la menor freqüència possible. Cal procurar fer els desplaçaments en aquelles hores que hi hagi una afluència més baixa de vianants al carrer i dur sempre a sobre el carnet d’alimentador de gats de l’Ajuntament de Sabadell, que es facilita a través de l’entitat Progat Sabadell.

Pel que fa al servei de refugi d’animals de Sabadell, gestionat per la Lliga Protectora d’Animals i Plantes de Sabadell, continua funcionant com a servei essencial, de manera que els animals que hi són estan atesos i alimentats. Està autoritzat també el desplaçament al centre per recollir animals perduts, concertant prèviament la visita amb l’entitat. També es continua realitzant el servei de recollida dels animals perduts. L’Ajuntament i la Lliga estan treballant plegats per garantir el ple funcionament d’aquest servei.

D’altra banda, qualsevol persona que tingui animals que hagi d’alimentar fora del seu domicili (horts, finques, etc.) pot desplaçar-se el temps mínim indispensable per fer aquesta activitat, sempre de manera individual. L’Ajuntament de Sabadell, mitjançant el programa de Benestar Animal, és qui gestiona totes les consultes i dona les indicacions oportunes a les persones que es troben en aquesta situació. Així mateix, recull totes les demandes de circulació per aquest motiu i la facilita a la policia municipal per al seu coneixement.

Les persones interessades poden contactar amb el departament mitjançant el correu electrònic benestaranimal@ajsabadell.cat. Des d’aquest departament li faran arribar per correu electrònic la informació i els enllaços per descarregar-se la declaració autorresponsable de circulació.

Aquelles persones que no tinguin correu electrònic poden  trucar al 93 745 19 53, en horari de 9.00 a 14.00 hores. No obstant això, es recomana demanar ajut a familiars o veïns que sí disposin de correu electrònic, ja que la documentació i les instruccions només es poden facilitar via correu electrònic.

En cas de voler fer arribar dubtes, suggeriments o informació relacionada amb el benestar animal durant la situació d’Estat d’alarma, es pot fer enviant un correu electrònic a benestaranimal@ajsabadell.cat.

Des de l’Ajuntament de Sabadell es fa una crida a la col·laboració i a la responsabilitat de la ciutadania per tal de superar col·lectivament la situació actual.