PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La situació provocada pel coronavirus tindrà una afectació directa d’uns 18,64 milions d’euros al pressupost municipal, sense tenir en compte el pla de reactivació que es farà

La situació provocada pel coronavirus tindrà una afectació directa d’uns 18,64 milions d’euros al pressupost municipal, sense tenir en compte el pla de reactivació que es farà

Per contra, hi haurà despeses inicialment previstes que no es podran executar ateses les restriccions de distanciament social, limitacions d’aforament o altres mesures sanitàries. Inicialment aquesta reducció de despesa sumarà 1,7 milions. Totes aquestes xifres s’han presentat avui als portaveus municipals en una reunió extraordinària durant la qual s’ha tractat la situació econòmica en què quedarà la ciutat després del coronavirus. 

En relació amb els ingressos, l’Ajuntament deixarà d’ingressar tant pels serveis municipals que, com per exemple les escoles bressol, no s’han pogut oferir pel tancament d’equipaments com també pel no pagament o reducció de taxes o impostos. En aquest capítol, entrarien conceptes com la plusvàlua, la suspensió temporal de la zona blava, l’ICIO o el que es deixarà d’ingressar pel no cobrament temporal de diversos conceptes als establiments afectats pel tancament obligatori. En aquest apartat hi ha la taxa de residus, la taxa de terrasses, la taxa de mercats o encants o els efectes provocats en la taxa d’ocupació de la via pública per l’aturada de diverses activitats. 

Pel que fa a la despesa, el Ple va aprovar la setmana passada de manera inicial una modificació de pressupost per import d’1,17 milions per finançar actuacions relacionades amb la Covid-19 i també s’han destinat a aquestes mesures més de 129.000 € del fons de contingència. Així doncs, actualment ja s’han consignat més d’1,3 milions a les accions derivades de la situació d’emergència sanitària, als quals caldrà sumar nous recursos. Aquestes necessitats, segons les valoracions inicials, sumarien 6,26 milions, que es destinarien sobretot a despesa social i que també estan relacionats amb el dèficit que es generarà a Transports Urbans de Sabadell, concessionària del transport urbà, per l’extraordinària reducció dels ingressos d’explotació previstos. En total, la previsió de la despesa al pressupost municipal s’incrementaria en aquest àmbit en 7,56 milions. Això inicialment. Després caldrà sumar-hi les previsions de despesa derivada de la implantació d’un pla de mesures de reactivació econòmica per pal·liar els efectes provocats per la pandèmia. 

Per contra, la reducció de despesa estaria relacionada amb les activitats o accions que no s’han pogut o podran executar per les restriccions o limitacions derivades de la situació d’emergència sanitària. En total la disminució de la despesa, segons estimacions inicials, serà d’1,7 milions. 

Estimació inicial afectació al pressupost

Disminució d'ingressos

12.830.000,00

Increment despeses

7.563.527,66

Reducció despeses 

-1.749.000,00

Total afectació prevista

18.644.527,66