PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Prop de 70 estudiants han participat aquest curs en la quarta edició del programa de Mentoria Social

Prop de 70 estudiants han participat aquest curs en la quarta edició del programa de Mentoria Social

En aquesta darrera edició s’han arribat a formar 34 parelles, formada per alumne i estudiant acompanyant, una xifra que dobla l’aconseguida el curs passat. Han finalitzat tot el programa un total de 24. Des del 13 de març, degut a la situació d’emergència per la pandèmia de Covid-19, les parelles han mantingut les trobades però amb format virtual. En aquest sentit, i atès el confinament, la mentoria ha esdevingut més que mai un bon recurs d’acompanyament per a l’alumnat d’ESO participant.  

Per la inclusió social i educativa

La Mentoria social s’entén com a una metodologia d’acompanyament social basada en la interrelació i la transferència d’experiència, entre estudiants universitaris i de cicles de grau superior i alumnes de secundària de primer a quart de l’ESO escolaritzats en els instituts on es desenvolupa el programa.  Els seus objectius són combatre l’exclusió social i educativa i contribuir a l’aprenentatge de valors a partir de l’experiència relacional entre joves amb contextos socials i culturals diversos.El projecte està concebut com un recurs de caràcter preventiu i d’apoderament. 

Els agents implicats en el programa són els Instituts participants, Fundació Servei Solidari i l’Ajuntament de Sabadell. Les diferents persones implicades treballen de manera coordinada tant amb els mentors com amb els mentorats per garantir el bon funcionament de les parelles. 

Al llarg del curs es fan diferents activitats de caire lúdic, culturals, formatives i d’orientació acadèmica. Cada parella compta amb suport econòmic per poder realitzar les diferents activitats que programen segons  els  interessos  o motivació del jove mentorat.  Alhora es proposen formacions específiques durant curs per als participants.