PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell pinta passos de vianants irisats per reivindicar els drets LGTBI

Sabadell pinta passos de vianants irisats per reivindicar els drets LGTBI

Es tracta de sis passos de vianants ubicats a l’eix nord-sud de Sabadell, en alguns dels punts més transitats de la ciutat: avinguda de Matadepera (a l’alçada de la plaça del Pi), avinguda de la Concòrdia (carrer de la Mare de les Aigües), carrer de Vilarrúbias - plaça de les Dones del Tèxtil, Rambla (davant dels cinemes Imperial) i avinguda de Barberà (un a l’alçada de la plaça de Montserrat Roig i un altre a la plaça de la Creu de Barberà).

Aquest matí ha visitat els passos l'alcaldessa, Marta Farrés, acompanyada per la tinenta d'alcaldessa, Marta Morell, que ha comentat que

“amb aquesta acció evidenciem, una vegada més, el compromís d’aquest Govern en la lluita de qualsevol tipus de discriminació que pugui patir una persona per estimar a qui vulgui i com vulgui. Pensem, a més, que és una manera de visibilitzar el drets LGTBI i, alhora, fer pedagogia”.

També hi han estat presents membres de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI i diversos membres del consistori.

A banda dels passos de vianants, recordem que des de la setmana passada Sabadell compta també amb un grafit dedicat a la commemoració i reivindicació dels drets LGTBI. Creat per Kimo Osuna, de l’associació local d’Art Urbà, ARTefacto, el grafit està ubicat a la paret de l’edifici de la Feminismes i LGTBI, al carrer de Vidal, 146.

Ambdues accions a l’espai públic s’inclouen en el programa d’activitats “Ventilem Els Armaris! Sabadell amb els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex”, coordinat des de l’Ajuntament amb la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, i que acabarà diumenge 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI.

Precisament aquest any des de l’àrea LGBTI de la Generalitat de Catalunya s’ha animat els municipis a fer actes a la via pública i Sabadell s’hi ha sumat. Totes les accions es recolliran en un document audiovisual que s’emetrà pels mitjans de comunicació nacionals i locals i a les xarxes socials.

Dia de l’Orgull LGTBI

Aquest diumenge a les 12 del migdia hi haurà una doble manifestació amb lectura de manifest simultània a la plaça del Pi i a la plaça de la Creu de Barberà. A continuació les dues concentracions iniciaran recorregut fins a la plaça del Doctor Robert, on coincidiran. L’acte està organitzat per Ca l’Enredus (Actua Vallès) i hi participa també l’Ajuntament de Sabadell. Hi col·laboren diverses entitats: Alucinarte Animación Teatral, Associació Veïns de Can Deu, Bruixes del Nord, Dones de Torreguitart, Forques de Can Deu, Generem Assoc Trans*, Justa Revolta, Les Magranes, El Tallaret...

L’acompanyament a persones LGTBI no s’atura

 Recordem que durant tot l’any a Sabadell s’ofereix el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI, amb informació, assessorament i acompanyament a persones LGTBI, persones del seu entorn proper, professionals de diferents àmbits i entitats. Hi podeu contactar als telèfons 93 724 61 67 / 93 724 61 68 i al correu genere@ajsabadell.cat.