PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El centre Reempresa de Sabadell evita el tancament de 5 d’empreses per manca de relleu al primer semestre de l’any

El centre Reempresa de Sabadell evita el tancament de 5 d’empreses per manca de relleu al primer semestre de l’any

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, s’hi ofereix assessorament per a qui vol vendre la seva empresa com a les persones emprenedores disposades a donar-los continuïtat. Durant la primera meitat del 2020 s’ha aconseguit la continuïtat de 5 negocis.

L’objectiu és evitar el tancament d’empreses i donar noves oportunitats a persones reemprenedores que prefereixen continuar un projecte ja encetat que funciona evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. Es tracta de facilitar que noves persones emprenedores prenguin el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Amb l'objectiu de crear a Catalunya un mercat únic per a la compra-venda d’empreses, la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van signar un acord de col·laboració per difondre i estendre al territori aquest projecte. En aquest sentit, la Diputació intervé desenvolupant un treball en xarxa amb els ajuntaments per implantar aquest servei a la província de Barcelona. A tal efecte la Junta de Govern Local ha aprovat avui el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació per al període 2020-2023.

El paper de l’administració local en el servei Reempresa consisteix a donar a conèixer aquesta iniciativa i oferir suport a qui s’hi interessi. En el cas concret de Sabadell, el personal de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a s’encarrega d’oferir assessorament per a cedents d’empresa i per a persones reemprenedores sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i per a l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió.

Les persones interessades poden consultar el web de Reempresa, el de sabadellempresa.cat o adreçar-se a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell), oberta de 9 a 14 h.