Les obres de renovació i modernització del polígon de Can Roqueta acabaran a finals d’any

Escrit a .

Les obres de renovació i modernització del polígon de Can Roqueta acabaran a finals d’any

Aquest matí l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha fet una visita a les obres de millora del polígon, acompanyada de la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse Gonzàlez, la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina i membres de l’Associació d’Empresaris del Polígon de Can Roqueta.

L’alcaldessa ha assenyalat que

“si ja abans de la pandèmia una de les nostres màximes prioritats passava per actuacions que afavorissin l’activitat econòmica i la generació d’ocupació, aquesta aposta  queda ara clarament refermada. La situació generada per la COVID-19 ha posat de manifest la urgència de dotar-nos d’instruments que  facilitin l’arribada d’inversions i reforcin el nostre caràcter referent i de lideratge. I en aquest marc, la recuperació i modernització dels polígons n’és un eix fonamental”.

Modernització per a la revitalització econòmica 

L’objectiu d’aquest projecte és renovar i modernitzar el polígon per tal d’aconseguir una revitalització econòmica de la zona empresarial i una millora en l’accessibilitat, la seguretat i l’habitabilitat de l’indret. Aquesta actuació beneficiarà tant els usuaris del polígon pròpiament dit, com els ciutadans que viuen prop d’aquesta zona industrial.

Les principals actuacions són la millora de la mobilitat amb la construcció de dues rotondes als principals eixos de distribució –el carrer de Ca n’Alzina i l’avinguda de Can Bordoll–, la millora dels carrers principals, la millora del nombre d’aparcaments de vehicles i la racionalització dels sentits únics de la majoria dels carrers, com també la millora de l’accessibilitat per vianants, amb nous passos adaptats.

Actualment es treballa en la substitució de paviments. Queden per executar la instal·lació de càmeres de videovigilància; la col·locació d’una estació meteorològica; la  instal·lació de carregadors per a vehicles elèctrics, la plantació d’arbrat i la col·locació de nova senyalització

Mentre duri l’obra, hi haurà afectacions puntuals tant a la vorera com a la calçada, que afectaran la mobilitat dels vianants i l’accés al polígon i als guals. Per aquest motiu s’informarà puntualment de les afectacions.

Les obres afectaran el carrer de Can Camps, l’avinguda de Can Roqueta, el carrer del Mas Carbó, el carrer de Can Gener i l’avinguda de Can Bordoll, entre altres.

Tres línies estratègiques

El pla d’acció del polígon de Can Roqueta engloba 22 actuacions, agrupades en tres línies estratègiques. En primer lloc, les actuacions que tenen per objectiu incrementar la mobilitat sostenible, la construcció de dues rotondes als principals vials de distribució, la reducció de l’amplada dels carrils per reduir la velocitat, l’augment del nombre d’aparcaments de vehicles i millores també per a l’accessibilitat dels vianants i l’ampliació de la línia d’autobús que connecta Can Roqueta amb el nucli urbà, acció que ja s’ha posat en marxa.

En segon lloc, hi ha un seguit de propostes per a la millora ambiental. Es tracta, entre altres, de la introducció d’enllumenat tipus led a diferents vials, la introducció d’una estació de mesura de CO2, la substitució dels arbres malalts o en mal estat, com també la instal·lació de carregadors de vehicles elèctrics situats al costat del viver d’empreses per promocionar la mobilitat no contaminant i sostenible.

I, en tercer lloc, la tercera línia estratègica està relacionada amb la millora de la imatge, renovació dels elements d’urbanització, paviments de calçada i de voreres, a més de la introducció de càmeres de videovigilància per afavorir la seguretat.

Imprimeix