PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Sabadell convoca un minut de silenci com a gest de condemna per l’assassinat d’una dona el passat mes d’agost

L’Ajuntament de Sabadell convoca un minut de silenci com a gest de condemna per l’assassinat d’una dona el passat mes d’agost

L’Ajuntament vol expressar el seu més sincer condol a la família i els amics de la víctima. Com a mostra de dol, romandran abaixades a mig pal les banderes de l’Ajuntament i farà un minut de silenci a les 12 del migdia, que presidirà la tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Feminisme, Marta Morell, atès que l’alcaldessa es troba aquests dies confinada preventivament, i a la que es convocarà els portaveus dels diferents grups municipals, com a gest de condemna per aquest assassinat i per tots els actes de violència masclista.

Així mateix, l’ajuntament s’adhereix a la concentració silenciosa de repulsa convocada per les diferents entitats i col·lectius aquesta tarda a les 19 h a la plaça Sant Roc, en memòria de Yolanda Zamorano Álvarez i de totes aquelles altres dones que han patit i pateixen tot tipus de violència. L’aforament serà limitat degut a la situació sanitària en la qual ens trobem.

Aquest any ja són 11 els assassinats a dones a Catalunya i 74 al conjunt d’Espanya, dades davant les quals cal reaccionar per visibilitzar-les i aturar-les.

El consistori de la ciutat vol reiterar el seu compromís amb la lluita per la igualtat de drets i per aconseguir una societat igualitària i sense discriminació, alhora que ha posat en marxa el protocol establert en casos de feminicidi, decretant un dia de dol i fent servir tots els mitjans necessaris per difondre els valors d'igualtat, de tolerància i de respecte entre tots els ciutadans i ciutadanes.

En aquest sentit, en el proper Ple de l'Ajuntament es realitzarà la lectura del comunicat institucional de rebuig i un minut de silenci i abans dels actes organitzats per l'Ajuntament es llegirà el comunicat de rebuig. fent així una visibilització del succés.