PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Tret de sortida del IV Cicle de Cinema sobre la Deportació als Camps Nazis

Tret de sortida del IV Cicle de Cinema sobre la Deportació als Camps Nazis

El dilluns 14 de desembre serà el torn del film d’animació “Josep”, dirigida pel dibuixant francès Aurel, que narra el periple del Josep Bartolí, un dibuixant que lluita contra el bàndol franquista i que, desprès d’anar a l’exili el 1939, passa per diferents camps de concentració. El film, que es va mostrar al prestigiós festival de Cannes, s’ha estrenat fa poc als circuits comercials francesos amb èxit i la seva projecció en el marc d’aquest cicle coincidirà pràcticament amb la seva estrena a Espanya. Presentarà la sessió l’actor Sergi López, que dóna veu a Josep Bartolí en aquest film.

El 26 de gener es projectarà el documental “Els oblidats de la línia Maginot”, dirigit per Enric Canals. Supervivents, familiars i historiadors narren la història dels 60.000 republicans espanyols que van treballar en la construcció de la línia Maginot, la barrera de forts subterranis que defensava França de l'exèrcit alemany a la Segona Guerra Mundial. Es comptarà amb la presència de Josep Maria Ràfols, guionista del film.

Per últim, el dia 23 de febrer s’exhibirà el documental “El retratista”, d’Alberto Bougleux, que narra la història del mestre català Antoni Benaiges i els seus sorprenents mètodes pedagògics durant al període republicà a una escola rural de la província de Burgos. Narra a més el seu assassinat al començament de la Guerra Civil, que no va poder però eliminar el seu llegat pedagògic, que reapareixerà de manera inesperada 75 anys després més enllà de l’Oceà Atlàntic. Presentarà el film Alberto Bougleux, director, i Sergi Bernal, guionista.

Totes les sessions són gratuïtes i amb aforament limitat. Caldrà fer reserva d’entrades escrivint a memoriahistorica@ajsabadell.cat o trucant al 93 745 19 53.

El cicle s’emmarca en el Programa de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Sabadell i és una de les activitats del projecte “Sabadell-Mauthausen” que l’Ajuntament i l’Amical de Mauthausen treballen conjuntament. Sabadell ostenta el lideratge de la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme “Mai Més” promoguda per l’Amical de Mauthausen.