Sabadell prova un autobús elèctric per estudiar-ne la viabilitat

Escrit a .

Sabadell prova un autobús elèctric per estudiar-ne la viabilitat

Es tracta d’un microbús cent per cent elèctric, per tant amb zero emissions, construït per l’empresa Karsan. És el model Karsan Jest Electric i ha estat cedit per l’empresa e-busKar –distribuïdora de Karsan a l’Estat–, en col·laboració amb Iberdrola. Fa 5,8 metres de llargada i té capacitat per a 25 passatgers. Disposa d’un conjunt de bateries de 88 kW que li proporcionen una autonomia de 210 quilòmetres.

En la presentació, l’alcaldessa, Marta Farrés,  ha assenyalat que

hem de reduir cada vegada més el vehicle privat, però també hem de poder donar alternatives que siguin al màxim d’eficients en termes ambientals. I si el vehicle elèctric ja és una realitat en l’àmbit familiar, també hem de fer possible que ho sigui en el servei públic”. I ha afegit que “volem agrair l’esforç de la cooperativa TUS, un dels serveis més ben valorats a la ciutat, per continuar innovant”.

Ara l’Ajuntament i els serveis tècnics de mobilitat, juntament amb la concessionària TUS, estudiaran la viabilitat tècnica d’aquests nous vehicles 100% elèctrics. En aquest sentit, se n’analitza el cost i el rendiment, així com la vida útil dels vehicles.

Aquesta és una actuació que s’engloba dins de les proves que TUS i l’Ajuntament de Sabadell estan fent a diferents línies urbanes amb aquesta tecnologia 100% elèctrica, de zero emissions, per valorar-ne la incorporació al servei de la ciutat en un futur proper. S’estudiarà, d’aquesta manera, l’electrificació del transport públic per combatre el canvi climàtic i la circulació per entorns urbans sense generar contaminació acústica ni atmosfèrica.

Imprimeix