PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell és la tercera ciutat de Catalunya amb més plaques fotovoltaiques instal·lades

Sabadell és la tercera ciutat de Catalunya amb més plaques fotovoltaiques instal·lades

A 31 de desembre de 2020, hi ha 19 equipaments municipals amb FV per autoconsum, amb un total de 1.091 kWpic instal·lats. Es tracta d’edificis d’ús divers: escoles, instal·lacions esportives, plantes depuradores i deixalleries, centres cívics i altres dependències.

La producció estimada de les instal·lacions operatives a 1 de gener de 2021 és de 246.000 kWh / any, consum equivalent anual a 77 llars tipus.

Durant el primer semestre de 2021 es posaran en funcionament les dues plantes fotovoltaiques instal·lades a les EDAR de Sabadell, amb més superfície de plaques instal·lades a Catalunya,11.541 m2. La producció d'energia estimada és de 1.350.000 kWh/any, amb la qual cosa es deixaran d'emetre 626 Tn de CO2 a l'atmosfera.

Paral·lelament, es continua treballant per anar ampliant progressivament el nombre d’equipaments amb aquest tipus d’energia a la ciutat.

Enllumenat públic

En la mateixa línia, l’Ajuntament està impulsant polítiques d’eficiència energètica als espais públics. El més important afecta la renovació de l’enllumenat, amb la substitució de 17.502 punts de llum de tecnologia LED a més de 720 carrers. D’aquesta manera la ciutat comptarà amb 27.119 lluminàries LED, el 90% del total de punts existents.

La renovació implicarà més potència lumínica, un estalvi econòmic en els recanvis, ja que són elements de vida més llarga i un estalvi anual de prop d’un milió d’euros en consum.