PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell serà Capital de la Cultura Catalana l’any 2024

Sabadell serà Capital de la Cultura Catalana l’any 2024

Tal com ha explicat avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“ser Capital de la Cultura Catalana és important sempre però en una situació tan complicada com l’actual pren, si cap, encara més rellevància. És un missatge molt clar que Sabadell estima la Cultura i la valora. I un missatge que després d’un temps tan gris, entre tots i totes la farem persistir i tornar a brillar”. 

En aquest marc, Farrés, ha afegit que 

“rebem la notícia amb una gran il·lusió i tenint molt clar que aquest no és un projecte de l’Ajuntament sinó un projecte compartit amb les entitats culturals i que han de sentir-se cridades a fer-se'l seu totes les entitats de Sabadell, perquè aquest és un repte i un projecte de tota la ciutat”.

Per la seva part, la regidora Lourdes Ciuró, portaveu del Grup de Junts, impulsor de la iniciativa, ha remarcat que 

“tenim el convenciment que ser Capital de la Cultura Catalana sens dubte és una gran oportunitat per al teixit cultural sabadellenc, ja que aporta optimisme i il·lusió en aquest temps difícils, però també per a tota la ciutat i per això hem de treballar conjuntament per fer un gran projecte ”.

La designació de Sabadell arriba després que a finals de febrer, la ciutat formalitzés la sol·licitud per esdevenir Capital de la Cultura Catalana l’any 2024 i presentés el dossier de candidatura, per a l’elaboració del qual es va comptar amb la col·laboració d’entitats i agents del sector cultural. Es donava així compliment al tercer dels requisits fonamentals per valorar la candidatura. La primera condició s’havia acomplert amb l’aprovació al Ple d’octubre d’una proposta per presentar la sol·licitud. També es compleix el segon requisit, ja que les ciutats que darrerament han estat Capital de la Cultura s’ubiquen en àmbits geogràfics lluny del Vallès Occidental. 

Ara, un cop confirmada la designació, es continuarà treballant a través de les comissions sectorials i en coordinació amb el Consell Consultiu format per experts de la ciutat en cadascun dels sectors i representants dels grups municipals, per elaborar la proposta concreta d’esdeveniments i d’activitats. 

En tot cas, el projecte continua obert a adhesions. La participació es pot fer de les formes següents: 

  1. Adherint-se individualment i com a entitat, empresa, professional, etc., a la candidatura emplenant el formulari que es pot trobar al web: https://web.sabadell.cat/2024/
  2. Participant a les comissions sectorials
  3. Fent arribar a la bústia: capitalculturacatalana@ajsabadell.catpropostes o suggeriments