PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Amb l’inici de la nova promoció de la carretera de Barcelona, Sabadell comença a materialitzar els projectes per construir 528 pisos de lloguer protegit a la ciutat

Amb l’inici de la nova promoció de la carretera de Barcelona, Sabadell comença a materialitzar els projectes per construir 528 pisos de lloguer protegit a la ciutat

L’edifici de la carretera de Barcelona constarà de 21 habitatges. La seva construcció suposa una inversió de més de 4,1 M€ i la previsió és que les obres finalitzin al desembre de 2022. La promoció comporta una altra novetat rellevant i és que serà la primera que VIMUSA construirà en fusta. De fet, l’edifici tindrà la qualificació nZEB (nearly zero energy building), amb sistemes i mecanismes sostenibles per a aconseguir un consum d’energia gairebé nul.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,

"aquests pisos són els primers dels 528 que construirem en els propers anys per començar a donar solucions a la dificultat de l’accés a l’habitatge i per avançar en cohesió i igualtat".

També ha afegit queaquesta promoció és una prova més que des del Govern de Sabadell estem complint, aquesta serà la primera de les 8 promocions previstes”.

Farrés ha destacat que

“aquest edifici és una mostra de l’aposta de la ciutat per la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Serà la primera promoció que VIMUSA construirà en fusta i comptarà amb diferents elements perquè la petjada ambiental sigui la menor possible”

El 21 habitatges tindran entre 1 i 3 habitacions, amb superfícies construïdes aproximades d’entre 57 m2 i 92 m2. El preu dels lloguers oscil·larà entre els 330 i els 550 euros al mes. A banda, les places d’aparcament per a cotxe costarien entre 50 i 60 € mensuals.

L’edifici tindrà 6 plantes d’alçada i 2 soterranis, amb aparcament amb capacitat per a 24 cotxes, 8 motos i aparcament de bicicletes. També disposarà de terrassa comunitària, 6 trasters i un espai comercial de 157,52 m2 útils (divisible en 2 locals).

Construcció sostenible

Si bé VIMUSA sempre ha prioritzat la sostenibilitat, amb la promoció de la carretera de Barcelona es dóna un nou pas endavant. En aquest marc, la construcció en fusta té un baix impacte ambiental, és lleugera, reciclable i facilita l’eliminació de residus. A més, com és un material amb una conductivitat tèrmica baixa, actua com a sistema aïllant.

Tots els habitatges tindran sistemes energètics d’alta eficiència, ventilació transversal i tractament de les aigües grises, d’acord amb l’ordenança municipal d’estalvi d’aigua. Hi haurà terrasses a tots els habitatges i assolellament directe, tot i que també es contemplen a l’immoble elements de protecció solar. Les finestres seran de PVC i els vidres tindran la màxima categoria d’aïllament tèrmic. La coberta disposarà de plaques fotovoltaiques per a l’autoproducció de subministrament elèctric. 

Un 34% més de pisos a preu assequible

Properament s’iniciaran les obres d’un altre edifici de 32 habitatges de protecció oficial al barri de la Creu Alta, a la cantonada entre els carrers de Francesc Layret i de Piferrer.

A més de la carretera de Barcelona i de l’edifici de Francesc Layret, es projecten 6 promocions més, que es construiran per mitjà de l’empresa municipal VIMUSA i de l’empresa mixta SBD Lloguer Social: 4 a Can Gambús, el Complex Roureda per a gent gran i Ca n’Ustrell.

En total seran 528 pisos a preu assequible que permetran incrementar en un 34% el parc d’habitatge públic municipal de lloguer, passant de 1.568 pisos a un total de 2.096, sense tenir en compte altres incorporacions que hi pugui haver, com per exemple els pisos que l’Ajuntament pugui adquirir en un futur a través del tanteig i retracte.