PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Joventut obre una assessoria d’acompanyament emocional i reforça els Espais Joves, que estaran oberts els 12 mesos de l’any

Joventut obre una assessoria d’acompanyament emocional i reforça els Espais Joves, que estaran oberts els 12 mesos de l’any

Adaptar-se a les noves necessitats del col·lectiu jove

L’objectiu és oferir un espai d’escolta i comprensió de les necessitats i emocions de les persones joves, com problemes de relació, conflictes a l’escola, amb les amistats, sensació d’ansietat i/o estrès o baixa autoestima. D’aquesta manera s’obre la porta perquè altres professionals i adults del seu entorn els puguin ajudar, afavorint així també la derivació a serveis especialitzats, si es dóna el cas.

Aquesta és una iniciativa de l’Oficina Jove de Sabadell que serà pionera a Catalunya i que s’adreça a joves però també a les seves famílies i professionals. Com ha destacat la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell:

“el nou servei d’assessorament pretén millorar la vida dels i les joves i crear espais de confiança entre joves i professionals, on poder fer una atenció personal”.

L’Assessoria d’Acompanyament Emocional està coordinada amb el Servei de Salut i donarà cobertura 3 hores setmanals. A més, l’atenció es podrà fer de manera presencial, telemàtica o telefònica, sempre garantint la confidencialitat. Es pot demanar cita prèvia trucant a l’Oficina Jove al 93 745 33 01, per WhatsApp al 689 32 19 45, o per correu electrònic a oficinajove@ajsabadell.cat.

Aquesta nova assessoria s’afegeix a les que ja s’ofereixen des de l’Oficina Jove en àmbits com l’educació, mobilitat internacional, associacionisme, inserció laboral o el punt lila. Podeu consultar més informació a la pàgina web.

Espais joves oberts els 12 mesos de l’any

A més, l’Ajuntament de Sabadell consolida l’obertura dels Espais Joves durant tot l’any per als propers dos anys. Així, durant l’estiu estaran operatius a Can Puiggener, Torre-romeu, Creu de Barberà, Can Rull i Can Deu, fent més activitats a l’aire lliure i accions especials aprofitant el bon temps. En un context socioeconòmic de crisi molts joves no es mouen de la ciutat i necessiten espais de socialització. També es millorarà la connectivitat wi-fi als centres cívics per tal d’intentar pal·liar l’escletxa digital d’alguns joves per manca d’internet a casa.

La tinenta d’alcaldessa ha visitat avui l’Espai Jove de la Creu de Barberà i ha estat acompanyada del Joan Gasull, president de l’entitat Ludo Margarida Bedós, i la Cristina Martínez, coordinadora de l’Espai Jove de la Creu de Barberà. Morell ha expressat la

“necessitat de posar els i les joves en el centre de les polítiques públiques. Els Espais Joves són llocs de relació que compten amb total seguretat i les millors condicions”.

Per la seva banda, Martínez ha comentat que

“totes les eines per treballar amb joves són primordials. Hem de trobar aquests punts en comú per continuar treballant les polítiques de joventut entre tots i totes”. 

A final d’any, en el marc del Pla Post-covid, es va oferir també un servei d’atenció emocional als i les joves, i també als professionals, fruit de la detecció de diverses situacions difícils d’afrontar i agreujades amb la COVID19. La valoració va ser molt positiva i per aquest motiu s’ha donat continuïtat a aquest servei.