PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El nou camí escolar de l’Escola Pau Casals condicionarà l’entorn del centre educatiu per fer-lo més accessible i segur

El nou camí escolar de l’Escola Pau Casals condicionarà l’entorn del centre educatiu per fer-lo més accessible i segur

Tal com explica l’alcaldessa, Marta Farrés,

“el nou camí escolar comportarà una gran millora per als infants, famílies i veïnat de la zona i forma part d’una estratègia per avançar en una mobilitat cada cop més sostenible i segura als entorns dels centres educatius”.

Farrés comenta que

“aquest projecte és una mostra que, malgrat la COVID, la ciutat continua funcionant i estem fent possibles accions que milloraran la qualitat de vida als diferents barris i que suposen inversió pública, injecció de recursos i un impuls de l’activitat econòmica que en aquests moments és molt necessari”.

La tinenta d’alcaldessa i regidora del districte 4rt, Marta Morell, afirma que

“els camins escolars en els quals ja estem treballant serviran de model per configurar una nova metodologia, fent-la extensiva als diferents barris de Sabadell i garantint així l’accessibilitat i seguretat a tots els punts de la ciutat”.

L’actuació a l’entorn de l’Escola Pau Casals condicionarà l’espai triangular en la cruïlla dels carrers d’Atlanta i Mauritània. S’hi pavimentarà al nivell de les voreres tot l’espai i s’hi posaran bancs per proporcionar un lloc de descans en la pujada i on es pugui esperar mentre els infants surten de l’escola; s’hi instal·laran altres elements de mobiliari urbà i una font i s’hi plantaran nous arbres. També es reordenarà l’aparcament.

Així mateix, el projecte millorarà els recorreguts pels dos espais verds entre el barri de la Concòrdia i el de Can Rull, tot incloent la instal·lació́ de bancs i enllumenat. La proposta passa per reparar les escales de pujada de via Aurèlia - Mauritània i habilitar una rampa per afavorir el pas amb carros de compra, cotxets o cadires de rodes.

Nova zona de jocs infantils

La remodelació inclourà una nova zona de jocs infantils entre els carrers de Mauritània i Via Aurèlia. Aquesta es dividirà en dos àmbits, una amb jocs de trepa i de fusta i altra amb jocs infantils tradicionals. Totes dues es connectaran amb dos tobogans. Així mateix, s’arranjaran i milloraran els accessos a l’espai verd on s’ubicaran els jocs i també hi haurà nous bancs i zones d’estada.

Impuls dels camins escolars

En paral·lel a les obres dels entorns de l’Escola Pau Casals, l’Ajuntament està preparant una Memòria Tècnica dels Camins Escolars i un Manual d’actuacions tàctiques per als entorns escolars de Sabadell, per establir una metodologia en el disseny de tots els camins que s’abordin d’ara en endavant. L’objectiu és anar fent extensiu aquest mètode als diferents entorns dels centres educatius, pels quals cada dia passen uns 35.000 alumnes.

Amb aquesta voluntat, s’ha començat per impulsar tres nous itineraris a les Escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume, que comportaran millores en la mobilitat a l’entorn d’aquests centres i constituiran els primers projectes d’aquesta nova manera de fer, contribuint alhora a l’elaboració dels documents guia. En aquests tres camins s’ha previst una inversió aproximada de mig milió d’euros.

A hores d’ara, dins aquesta nova metodologia, s’ha obert un espai de participació amb els equips directius de les tres escoles, les AMPA, els infants i diverses taules ciutadanes.  D’aquesta manera, es podran definir propostes.

El foment de camins i entorns escolars segurs és, així mateix, un dels eixos d’acció previstos dins del projecte Estratègia d’impuls per a una mobilitat sostenible, que serà una de les propostes que Sabadell presentarà als fons europeus Next Generation.