PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell preveu formalitzar la declaració com a àrea amb mercat d’habitatge tens

Sabadell preveu formalitzar la declaració com a àrea amb mercat d’habitatge tens

És per això que el ple municipal del mes de juliol debatrà la comunicació oficial a la Generalitat de Catalunya i es demanarà que aquesta declaració tingui una durada de cinc anys. De fet, la petició per continuar inclosa com a àrea amb mercat d’habitatge tens es va comunicar el passat 24 de maig. Ara el procediment continua fins que el govern català finalment inclogui el municipi com a una de les esmentades àrees.

La llei 11/2020, de contenció de rendes de lloguer d’habitatges, regula, conté i modera les noves rendes d’habitatge i s’aplica als nous contractes a partir del 22 de setembre de 2020, data en què es va aprovar la normativa.

A l’hora de determinar si una zona és àrea de mercat d’habitatge tens, la Generalitat té en compte la justificació i les actuacions a portar a terme per part de l’administració. En aquesta línia, s’han presentat justificacions amb la variació de la mitjana de preus de lloguers a Sabadell en relació amb la mitjana de tot Catalunya; la càrrega del cost del lloguer de l’habitatge en el pressupost personal o familiar; i el creixement dels preus del lloguer en relació a l’índex de preus al consum. I s’ha observat, doncs, que aquests paràmetres s’han mantingut en el temps dins del mercat tens.

També s’han d’aportar les actuacions que portarà a terme l’Ajuntament. En el cas de Sabadell, per atenuar la situació de mercat tens, s’actuarà mitjançant la promoció, compra i tinença d’habitatges i amb altres gestions de caire administratiu, com ara polítiques de concertació d’habitatge amb la Generalitat –d’acord amb el Decret Llei 17/2019 de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge–, i des de la vessant del planejament urbanístic i la compra de sòl per a habitatge residencial.