PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Ple debatrà l’aprovació de la constitució de l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità de Barcelona i els seus estatuts rectors

El Ple debatrà l’aprovació de la constitució de l´Associació de Municipis de l´Arc Metropolità de Barcelona i els seus estatuts rectors

La sessió plenària porta a aprovació entre els punts de demà la constitució formal de l’associació així com dels seus estatuts. En aquest sentit, el treball conjunt dels nou municipis que integren l’associació ha de refermar la veu dels 2,9 milions de ciutadans i ciutadanes que viuen en aquest territori.

La creació de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità permetrà treballar de forma coordinada i de vertebrar les polítiques públiques en matèria de mobilitat i transport, transició energètica o infraestructures, entre molts altres àmbits.

L’associació la formen els municipis de Martorell, Vilafranca del Penedès, Mollet, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Rubí, Mataró, Sabadell i Terrassa. En aquest sentit, està oberta a la incorporació de nous membres i s’hi poden sumar els municipis de més de 25.000 habitants, Consells Comarcals i entitats locals interessades en les finalitats del nou organisme. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d’habitants.

L’Associació constitueix un punt de partida que començarà a treballar amb la voluntat d’anar incrementant progressivament la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten el conjunt de la Regió Metropolitana. 

La nova Associació estarà formada per una assemblea general, formada per representants de tots els municipis associats, el comitè executiu, presidència i vicepresidències, que es reuniran periòdicament per abordar les diferents qüestions d’interès.