L’Ajuntament activa per la Festa Major un dispositiu per prevenir les violències masclistes i lgtbifòbiques i oferir espais segurs

Escrit a .

L’Ajuntament activa per la Festa Major un dispositiu per prevenir les violències masclistes i lgtbifòbiques i oferir espais segurs

Recordant els dos feminicidis que han tingut lloc a Sabadell aquest estiu, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha assenyalat que:

“Es tracta d'arribar a tots i a totes, i la Festa Major no és una excepció. Estem compromeses amb erradicar les violències masclistes, i això passa per la sensibilització i la prevenció”.

En el marc de la Festa Major, destaca la campanya Mou-te amb seguretat, que ofereix cobertura en els desplaçaments si hi ha situació de vulnerabilitat i/o risc. Aquest any el col·lectiu del taxi torna a col·laborar en la prevenció de violències masclistes durant els dies de festa i oferirà assistència, de forma gratuïta, per allunyar d’una situació de perill qualsevol persona que se senti amenaçada. S’han imprès adhesius i cartells per fer difusió de la campanya als mateixos vehicles dels taxis i a les parades de taxis i autobusos.

En aquest sentit, Morell ha agraït la col·laboració de totes les entitats que, un any més, s’han posat al costat de l’Ajuntament per treballar en la seguretat de tothom:

“Esperem que sigui una festa segura i on totes i tots ens puguem moure amb seguretat, on puguem gaudir i anar tranquiles pel carrer. En cas d'agressió, disposarem dels Punts Liles, a més del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI)”.

Raquel Gonzalo, en representació de les agrupacions de taxistes, ha explicat que aquesta campanya pretén que

“qualsevol dona que es trobi en situació de perill, ja sigui al carrer o en un altre lloc, pugui demanar-nos ajuda per sortir de la situació de perill. Estem contents de poder ser-hi presents a la Festa Major com a agents de mobilitat”.

En paral·lel, aquest dies també funcionaran les parades intermèdies dels autobusos de Transports Urbans Sabadell (TUS) per tal de facilitar un punt de parada més proper a la destinació dels usuaris en horari de nit del servei.

El president de TUS, Paco López, ha recordat que

“és un servei que els autobusos donem tot l’any i durant la Festa Major també: ajudem persones que es trobin en perill i fem parades intermèdies dintre del trajecte de cada línia. Tant de bó ningú necessiti d’aquest servei”.

Cal recordar que, en aquest cas, l’usuari podrà indicar en quin punt concret vol baixar, sempre que no alteri la ruta de la línia, i sempre serà finalment el conductor qui decidirà quin és el lloc més segur per poder fer la parada.

Dispositius preventius

D’altra banda, cal destacar la ubicació de diversos Punts Liles, espais de seguretat on es poden fer atencions en cas d’assetjament, abús o agressions sexistes i lgtbifòbiques, a més d’oferir informació sobre els recursos i serveis diponibles a la ciutat. Un dels Punts Liles s’ubicarà al passeig de la Plaça Major les nits de divendres a diumenge, fins a les 24 hores. I dissabte a la nit hi haurà un altre punt a la plaça del Treball.

Amb l’objectiu d’arribar a més públic i seguir treballant en la sensibilització sobre les violències masclistes i lgtbifòbiques cal destacar que enguany també es preveu un altre Punt Lila a Fira Sabadell, a la plaça de la Sardana, el divendres a la tarda coincidint amb l’obertura de les activitats de cultura popular. També hi haurà un altre Punt dissabte a la tarda, situat al Gol Nord de l’estadi de la Nova Creu Alta, abans que tingui lloc el primer partit a Sabadell d’aquesta temporada del Centre d’Esports Sabadell.

En aquest sentit, Lino Gutiérrez, membre del Consell Consultiu del CE Sabadell FC i president de l'Associació de Clubs de Futbol de Sabadell, ha deixat constància

“del suport que l’Ajuntament trobarà en nosaltres per lluitar contra les violències masclistes i lgtbi”.

Com a part del dispositiu preventiu, la Creu Roja Joventut i l’Ajuntament de Sabadell posaran en marxa també el dispositiu del projecte Som Nit, amb informació i material d’informació i prevenció relacionat amb el consum d’alcohol i altres substàncies.

Imprimeix