PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell acull l’exposició Sarajevo: Guerra y Paz, del fotoperiodista Gervasio Sánchez

Sabadell acull l’exposició Sarajevo: Guerra y Paz, del fotoperiodista Gervasio Sánchez

L’exposició del fotoperiodista Gervasio Sánchez consta de 25 díptics que enfronten fotografies en blanc i negre que l’autor va prendre a Sarajevo entre l’any 1992 i el 1994 amb el seu equivalent quinze anys després (2008), en color, als mateixos llocs. Amb aquesta exposició, Gervasio Sánchez, Premi Nacional de Fotografia 2009, torna a Sabadell després de visitar la ciutat l’any 1998, en motiu d’una conferència i una exposició sobre Bòsnia organitzada per la Lliga dels Drets dels Pobles.

L’exposició, que s’ha inaugurat avui, es podrà visitar fins al dia 30 de setembre al Casal Pere Quart. A l’acte d’inauguració ha assistit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, i l’autor de les imatges, el fotoperiodista Gervasio Sánchez.

L’alcaldessa ha assenyalat que avui

“recordem l'agermanament, recordem el Sarajevo de fa 25 anys i el veiem avui, gràcies a les imatges del Gervasio. Aquesta obra té més vigència que mai perquè ara fa 25 anys d’aquella efemèride i Sabadell continua compromesa amb aquesta causa”.

Per la seva banda, Morell també ha destacat el

“nostre compromís amb la cultura de la pau i la no violència, una vegada més, i el treball per recuperar la memòria històrica. Fa 25 anys es va destruir la societat multicultural del Sarajevo de l’època. I no hem d'oblidar que hem de transmetre als joves i a la ciutadania què va significar aquella guerra”.

Gervasio Sánchez ha agraït l’Ajuntament per la disposició a acollir la seva obra i alhora ha volgut recordar que

“aquesta mena de treballs m’agradaria pensar que serveixen per a reflexionar: quin país volem, quina societat volem crear o en quin món ens agradaria viure”.

Visites Guiades

El dia 3 de setembre encara es poden fer visites guiades amb l’autor. Per poder participar-hi cal fer reserva prèvia a través de l’enllaç: https://bit.ly/expoSarajevo

El programa 25 anys Sabadell-Sarajevo inclou diferents activitats artístiques i culturals que s’allargaran fins el juny de 2022, quan es commemoraran els 25 anys del viatge institucional a Sarajevo –el juny de 1997– en què van participar representants de Sabadell de diferents àmbits institucionals, empresarials, d’entitats o de premsa i on es va visibilitzar el compromís entre les dues ciutats, que avui es vol seguir reafirmant i posant en valor.

Gervasio Sánchez és fotoperiodista de conflicte i crisis humanitàries. És autor d’una dotzena de llibres fotogràfics i ha estat guardonat amb diferents premis entre els que destaquen el Cirilo Rodríguez, Club Internacional de Prensa, Andalucía de Cultura, Derechos Humanos de Periodismo, Liber Press, Javier Bueno, Ortega y Gasset y Premio Nacional de Fotografía 2009. Des del 1998 és enviat especial per la pau de la UNESCO.

Aquesta activitat està organitzada pel programa de Cooperació de l’Ajuntament de Sabadell amb el suport de la Diputació de Barcelona.