El nou aparcament del Passeig de la Plaça Major suprimirà les actuals rampes d’accés i sortida de vehicles pels carrers del Pedregar i del Sol

Escrit a .

El nou aparcament del Passeig de la Plaça Major suprimirà les actuals rampes d’accés i sortida de vehicles pels carrers del Pedregar i del Sol

Un cop en marxa, es tancarà l’actual accés del carrer Pedregar que els vehicles utilitzen per entrar al pàrquing de Dr. Robert i també la sortida de vehicles que dóna al carrer del Sol. Així, el nou aparcament del passeig de la Plaça Major tindrà l’entrada de vehicles a la confluència entre el carrer de la Salut i la plaça de l’Àngel. La sortida es farà bé pel passeig de Manresa o bé pel carrer de les Valls. En qualsevol cas, la disposició  permetrà reduir l’amplada i la longitud de l’actual rampa del Passeig que ocuparà només un 44% de la seva superfície actual. També  es perllongarà el seu cobriment per integrar-la més amb l’entorn i es reformarà la barana per reduir el seu impacte visual.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat avui que

“amb els projectes del Passeig i el de l’aparcament estem donant resposta a problemàtiques de fa molts anys. Hem estat en una situació de provisionalitat durant massa temps i per això cal posar solucions que ens permetin abordar de manera definitiva la mobilitat i la pacificació de tot l’Eix Central, garantint alhora que tant els sabadellencs i sabadellenques com les persones de fora de la ciutat puguin venir al Centre”.

En aquest sentit, Farrés ha comentat que

“el pàrquing és un projecte molt complex on havíem de tenir en compte que ara com ara ja tenim un aparcament a Dr. Robert que ha quedat obsolet i en el qual cal resoldre les entrades i sortides. I a això cal sumar la voluntat de garantir que la ciutadania pugui venir al centre, tenint també molt presents factors ambientals com el fet d’evitar que els cotxes circulin i circulin pels carrers buscant aparcament. Amb la proposta, fem camí i donem solucions”.

Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Entre les places per estacionar, el nou pàrquing disposarà de 14 places per a persones amb mobilitat reduïda i d’un mínim de 11 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Dins les instal·lacions, s’incorporarà  també un aparcament segur per a bicicletes proper a l’accés a l’estació de FGC.

Com es configurarà

Per configurar la nova infraestructura caldrà condicionar les instal·lacions de l’actual caixa de l’aparcament del passeig i les instal·lacions del pàrquing de Dr. Robert.

Les obres s’executarien amb posterioritat a les de la reurbanització del Passeig  però no afectarien ni condicionarien l’actuació en aquesta via un cop s’hagi executat ni tampoc els establiments o terrasses.

Únicament comportarien l’afectació d’una franja d’uns 6 metres d’amplada entre el Passeig i la Plaça. Dr. Robert que caldrà reurbanitzar per tal d’estendre els paviments i les noves plantacions d’arbrat del Passeig i del Racó del Campanar i, d’aquesta manera, crear una massa arbòria compacta. També afectarien temporalment una part de la zona de pas de vehicles de serveis i transport públic pel tram on connectaran les dues construccions actuals, a l’alçada del carrer del Pedregar.

Imprimeix