PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb diferents activitats

Sabadell celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb diferents activitats

Els actes els han presentat avui Jesús Rodríguez, tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme; Mar Molina, regidora de de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica, i Paco López, president de TUS.

Jesús Rodríguez ha afirmat que

“l’Ajuntament treballa per ajudar a mitigar el canvi climàtic, per això adaptem la ciutat a les necessitats del moment i ja podem afirmar que el 2022 la nostra ciutat comptarà amb gairebé 50 km de carril bici i connexió amb Terrassa, Matadepera i Sant Quirze del Vallès”.

Durant la presentació al Racó del Campanar, hi havia un Goupil elèctric i un velo furgó de Parcs i Jardins; un moto BMW rural i un cotxe elèctric de la Policia Municipal; un Leaf, un eNV200 i una moto de Logística; dos vehicles de Residus; dos vehicles de Manteniments, i un autobús híbrid de TUS.

I és que la flota municipal consta avui de 49 vehicles dièsel, 84 d’elèctrics, 43 de gasolina, 4 de gasolina i gas liquat de petroli (GLP), a més de 2 híbrids. En total, doncs, la flota disposa de 182 vehicles.

Per la seva banda, segons Mar Molina,

“ara ja tenim 117 cotxes elèctrics circulant, perquè com a administració procurem adaptar-nos als temps presents  i apostar per una mobilitat sostenible, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire i la salut de la nostra població”.

El dissabte 18 de setembre, tallers al Racó del Campanar

Pel que fa a la Setmana de la Mobilitat, el dissabte 18 de setembre, al Racó el Campanar, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, l’Ajuntament i TUS organitzen una jornada amb activitats infantils i familiars. D’una banda, hi haurà tres espais diferents pensats per a la participació activa dels infants. En un s’hi podrà fer un taller de contacontes sobre mobilitat i salut. En un altre s’hi durà a terme un taller amb un retallable. Finalment, al tercer espai es podrà construir un cotxe eòlic de joguina amb material sostenible.

D’alta banda, al Racó TUS hi exposarà tres autobusos, dos dels quals són històrics i un és l’híbrid que porta estampada la imatge de la Setmana de la Mobilitat. Un monitor farà una visita guiada a l’híbrid i comentarà els avantatges d’aquest tipus de vehicle, a més de treballar temes diversos relacionats amb la mobilitat sostenible.

Precisament pel que fa a la mobilitat sostenible, l’Ajuntament ha posat en marxa diverses actuacions, com ara l’ampliació de la xarxa ciclable, l’adequació dels entorns escolars, l’ampliació de voreres i eixos transversals, com també millores a zones d’estada i passeig temporals. L’objectiu d’aquestes actuacions és que Sabadell esdevingui una ciutat millor per viure-hi, amb espais públics saludables i de qualitat per al passeig i la trobada.

Finançament europeu

Alguns dels projectes de ciutat que afavoreixen la mobilitat sostenible, com ara la renovació de la flota del transport urbà, la creació de zones d’estada i passeig o l’adequació de camins escolars segurs, són possibles gràcies a ser cofinançats amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del projecte Edusi, que hi aporta la mateixa quantitat econòmica que l’Ajuntament de Sabadell.