PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Agermanament de Sabadell amb el poble sahrauí compta amb una nova imatge, en clau feminista i jove

L’Agermanament de Sabadell amb el poble sahrauí compta amb una nova imatge, en clau feminista i jove

Tal i com ha explicat Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació,

“el compromís de Sabadell amb el poble sahrauí va començar amb l’agermanament l’any 1989. Avui agraïm a totes les entitats, els agents i les institucions que s’han anat sumant a aquest compromís. Tots i totes plegades fem que l’activisme tingui encara més sentit. Seguirem teixint llaços d’amistat entre Sabadell i el Sàhara molts anys més”.

La imatge de l'Agermanament de Sabadell amb el poble sahrauí s’ha renovat per tal d’actualitzar-la d’acord amb els nous eixos del projecte: la perspectiva de gènere i l’esperit jove. Es posa al centre la relació entre Sabadell i l’Argub, ciutats agermanades des de fa més de 30 anys, representada a través de la imatge de dues dones joves abraçades, reforçant així la idea d’un projecte de cooperació mútua. La il·lustració ha estat realitzada per Ame Soler, més coneguda com a Tres Voltes Rebel, una jove artista de renom compromesa amb la causa sahrauí.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte de l’agermanament i seguir sensibilitzant sobre la vulneració de drets que pateix la població sahrauí, la nova imatge es pot veure aquesta setmana en diferents punts de la ciutat, concretament en 25 mupis i marquesines d’autobusos. El disseny inclou un codi QR que permet a la ciutadania sabadellenca accedir a informació sobre l’agermanament i implicar-se activament en aquest projecte de ciutat, a banda de seguir les darreres novetats a les xarxes socials a través del hashtag #SBDSahara.

Sílvia Mestras, coordinadora de l’agermanament des del Taller d’Art Cultura i Creació (TACC), ha explicat que enguany l’entitat incorpora dues noves estratègies d’intervenció: l’anàlisi de la salut mental des de la psicologia i l’empoderament; i la perspectiva de gènere.

“Aquest any representa un punt d’inflexió per treballar amb i per a les dones sahrauís. A més, al llarg de l’any organitzem diferents accions de sensibilització perquè la població es faci seu el projecte”,

ha apuntat Mestras.


Nova convocatòria dels camps de solidaritat de l’Agermanament de Sabadell amb el Sàhara

Entre els mesos d’octubre i novembre, està prevista una nova edició dels camps de solidaritat de l’Agermanament de Sabadell amb el Sàhara. Aquesta iniciativa permet als i les joves d’entre 18 i 30 anys conèixer de primera mà la situació del poble sahrauí alhora que participen en activitats socioeducatives i d’intercanvi cultural. A la tornada a Sabadell, s’organitzen activitats de retorn social per sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta realitat. 

El 5 d’abril s’ha organitzat una sessió informativa perquè totes les persones interessades puguin conèixer el projecte. Tindrà lloc a les 18 hores, a l’Oficina Jove de Sabadell (c. Blasco de Garay, 19).