PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Consell de Solidaritat i Cooperació compta amb un nou pla de treball per incorporar l’enfocament de gènere basat en els drets humans

El Consell de Solidaritat i Cooperació compta amb un nou pla de treball per incorporar l’enfocament de gènere basat en els drets humans

El pla defineix diverses accions a dur a terme en els propers anys, com l’assessorament i formació especialitzada a les entitats del Consell per fomentar la implementació de la perspectiva de gènere tant en els projectes i accions que duen a terme com en la pròpia estructura i organització de l’entitat. L’objectiu és també que les mateixes entitats traslladin aquest a les contraparts amb què treballen en els països amb vies de desenvolupament.

Una altra de les accions destacades és la creació del grup de treball de gènere, format per cinc o més entitats del Consell que es reuniran cada dos mesos. Es tracta d’un espai de treball amb el qual es vol fomentar l’intercanvi d’experiències i coneixements, i també es treballaran accions conjuntes en el marc de programes destacats com el 8M o el 25N.

El Pla s’ha elaborat de forma participativa amb set entitats de l’àmbit de cooperació de la ciutat (Agermanament Sense Fronteres, Fundació Josep Comaposada - Sindicalistes Solidaris, Fundació Main, Fundació Pau i Solidaritat, Lliga dels Drets dels Pobles, Taller d’Art Cultura i Creació, i la Xarxa Sabadell Colòmbia) i personal tècnic de l'Ajuntament dels programes de Cooperació i Feminismes i LGTBI. Aquest grup de treball ha rebut una formació específica i acompanyament per part d’una professional especialitzada en aquesta matèria i també s’ha comptat amb l’experiència i el suport de la Diputació de Barcelona.

La presentació del Pla va tenir lloc el 16 de març, en un plenari del Consell de Solidaritat i Cooperació. En aquesta trobada es van compartir, entre d’altres, l’experiència d’Agermanament Sense Fronteres, que ha implicat a la població masculina per avançar en la igualtat de gènere en el seu projecte de cooperació al Camerun, o de la Fundació Main, que va explicar com estan treballant per combatre la prostitució infantil a Moçambic.

L’elaboració d’aquest pla de treball s’emmarca en el Pla d’Igualtat de Gènere i LGTBI 2018-2022 de l’Ajuntament de Sabadell, que situa el compromís amb la igualtat de gènere com un objectiu prioritari i transversal, on tots els departaments i àrees municipals siguin corresponsables en la defensa dels drets de les dones i les persones LGTBI.

El document es pot consultar en línia a la web de cooperació.