PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Èxit de participació en el primer curs d’obediència bàsica per a persones propietàries de gossos

Èxit de participació en el primer curs d’obediència bàsica per a persones propietàries de gossos

Així es desprèn de les enquestes de satisfacció que es van repartir entre les persones que van participar en el curs que va tenir lloc el cap de setmana del 28 i 29 de maig. De fet, la majoria de participants estan d’acord en augmentar les sessions i els continguts del curs. Totes les aportacions recollides serviran per estudiar incloure-les en una segona edició del curs adreçat a persones propietàries de gossos, recollint les propostes de millora, com ara poder comptar amb més entitats col·laboradores per poder fer sessions teòriques sobre alimentació, higiene i malalties, entre altres qüestions)

Els objectius en organitzar aquesta primera edició del curs van ser principalment oferir formació a les persones propietàries de conducció de gossos i en ordres bàsiques; donar la informació necessària per una correcta atenció, educació i salut dels animals; fomentar una tinença responsable i cívica; i reduir les molèsties provocades pels animals al veïnat i a l’espai públic.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa de Benestar animal, Marta Morell,

“estem molt contentes que aquesta prova pilot hagi estat tan ben rebuda i tan ben valorada per la gent que ha participat, això demostra que tenen ganes de participar i de fer una societat millor. En aquest sentit, les accions formatives són molt necessàries i treballarem per poder oferir més formació per fomentar la pedagogia i la conscienciació en favor d’una tinença responsable”.

La qualitat dels continguts, punt fort del curs

Entre les opinions recollides entre participants, destaquen la qualitat dels continguts del curs, com ara l’ajuda en la resolució de conflictes, els consells en la comunicació entre les persones propietàries i els gossos, l’oportunitat de plantejar casuístiques concretes per trobar solucions reals i, sobre tot, la possibilitat d’ampliar tant el nombre de sessions com els continguts de la formació en properes edicions.

L’objectiu d’aquesta acció formativa és fomentar la tinença responsable, evitar les conductes incíviques a l’espai públic i les molèsties al veïnat, amb la finalitat de contribuir a la convivència ciutadana i el benestar dels animals, i ajudar i orientar les persones propietàries en la tasca d’educació dels seus animals de companyia. Tot i que es continuarà sancionant conforme l’ordenança municipal de tinença d’animals, la voluntat de l’Ajuntament és fer una tasca continuada en el foment de la pedagogia i la sensibilització, posant en valor els comportaments cívics i fent divulgació de la cultura del respecte per l’espai públic, en especial entre les persones propietàries de gossos.

Entre els continguts que van impartir els agents de la Unitat Canina hi havia la comunicació amb l’animal, la cura i l’atenció, el comportament a l’espai públic, com gestionar les molèsties al veïnat i les obligacions administratives derivades de tenir un animal de companyia.

L’Ajuntament està avaluant la possibilitat d’oferir aquesta acció formativa de cara a la tardor.