PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Arriba la 2a edició de l’Escola de Gènere amb propostes per a tots els públics

Arriba la 2a edició de l’Escola de Gènere amb propostes per a tots els públics

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Marta Morell, ha explicat avui que

“aquest espai de reflexió amb la ciutadania i les entitats s’havia de tornar a programar perquè és necessari, donat l’èxit de la primera edició en què van participar un total de 225 persones”. Morell ha afegit que “és important continuar amb les accions formatives des de diferents punts de vista i per a diversos públics i seguir fent sensibilització sobre la necessitat de promoure el feminisme”.

L’Escola començarà el dilluns 27 de juny amb el taller d’empoderament femení “Estoy rara”. Mitjançant tècniques teatrals d’improvisació i creació d’esquetxos, les actrius Ángela Conde i Paloma Jiménez donaran eines d’empoderament davant les situacions masclistes.

El dimarts 28 tindrà lloc la conferència “Feminisme per a tothom: lluita, reptes, debats i esperances” a càrrec de la periodista i feminista Irantzu Varela, coordinadora i fundadora de Faktoria Lila, a més de col·laboradora del diari digital Pikara Magazine, entre d’altres. Varela reflexionarà sobre com el feminisme ha passat de lluitar pels drets d’algunes dones a defensar que totes les vides siguin dignes i que tots els cossos siguin igual d’importants. La xerrada serà a les 18.30h en línia.

Dimecres serà el torn de l’espectacle infantil “Tu tururut la princesa”, de la companyia La Bleda, una història que trenca estereotips de gènere i fa reflexionar sobre l’empoderament de les nenes. Serà a les 18.30 hores a la plaça del Doctor Robert.

Dijous, a les 20 h al pati del Casal Pere Quart, tindrà lloc “Elles#CosesNostres”, una peça d’humor satíric de La Melancòmica que fa un bon repàs als clixés de gènere i treu a escena, sense pèls a la llengua, els temes femenins dels que ningú parla.

La segona edició de l’Escola de Gènere es tancarà divendres 1 de juliol amb una xerrada sobre violències masclistes digitals adreçada a professionals que treballin en àmbits relacionats amb la prevenció i intervenció sobre violències masclistes i lgtbifòbiques, serveis socials, educació, joventut, etc. La xerrada, en línia, serà a càrrec d’Eva Cruells i l’Equip de FemBloc, Alia i Donestech, que donaran eines per prevenir i abordar aquest tipus de violències.

Aquesta última activitat i el taller d’empoderament femení requereixen inscripció prèvia, que es pot fer a través de la web de l’Escola de Gènere, on també es pot consultar més informació de totes les activitats.

L’Escola de Gènere va néixer amb la voluntat de ser la primera d’una sèrie d’edicions que s’aniran celebrant de forma anual. L’any passat es va encetar així una línia d’accions en l’àmbit pedagògic, formatiu i de sensibilització per promoure i generar coneixement entre la ciutadania, entitats i professionals, sempre amb l’objectiu d’afavorir l’esperit crític i canvis d’actituds que fomentin una transformació social cap a una societat igualitària.

L’Escola de Gènere com a acció formativa forma part dels compromisos recollits al Pla d’Actuació Municipal i es continuen treballant els objectius del Pla d’Igualtat de Gènere i LGTBI (2018-2022).