L’Ajuntament instal·larà 63 parquímetres nous que funcionaran sense necessitat de deixar el tiquet al parabrises del vehicle

Escrit a .

L’Ajuntament instal·larà 63 parquímetres nous que funcionaran sense necessitat de deixar el tiquet al parabrises del vehicle
Actualment la ciutat disposa 1.400 places d’aparcament i 61 parquímetres que es substituiran pels nous sistemes. A més, s’hi afegiran dos parquímetres més per reposició en cas d’accident o actes de vandalisme. 
 
Una de les novetats més destacades d’aquestes noves màquines serà el fet que es podrà introduir la matrícula per generar del corresponent tiquet d’estacionament. Amb les noves màquines, no serà necessari deixar-lo al parabrises del vehicle, ja que l’inspector del servei ho podrà verificar introduint la matrícula al seu aparell de control de servei. L’usuari podrà recuperar el temps del tiquet no utilitzat en un moneder virtual associat a la matrícula del seu vehicle. 
 
En aquest sentit, també cal assenyalar que el aparells podran de generar vals de descompte en format codi QR, o de barres, d’interacció de la zona d’estacionament regulat amb d’altres serveis que pugui oferir l’Ajuntament de Sabadell, l’Empresa Municipal VIMUSA, que gestiona el servei, i/o l’Associació de Comerciants. 
 
Funcionaran amb energia solar i, en aquells casos en què la insolació no sigui suficient, també s’activaran a través de bateries. De la mateixa manera, les noves màquines seran més modernes ja que disposaran de pantalla TFT interactiva, i lector QRCOD i codi de barres. 
 
Mitjans de pagament 
 
Els usuaris podran pagar l’estacionament mitjançant monedes, targetes bancàries o targetes sense contacte que no estiguin associades a bancs com ara targetes de prepagament pròpies de l’Ajuntament de Sabadell o de VIMUSA. 
 
En el contracte de licitació també figura la necessitat que els parquímetres permetin donar servei a qualsevol zona de regulació de l’estacionament alhora, sigui blava o possibles ordenacions futures de zona verda, taronja, vermella, etc. 
 
L’empresa contractada haurà de subministrar el software de gestió amb les funcionalitats necessàries per a una òptima prestació del servei de regulació de l’aparcament de les zones d’aparcament. 
 
Més de mig milió d’euros d’inversió 
 
Els nous parquímetres substituiran els que funcionen a l’avinguda de Francesc Macià; als carrers Blasco de Garay, Capmany, Concepció, Convent, Creueta, de l’Estació, Duran i Sors, Filadors, Indústria, Josep Renom, Narcís Giralt, Pare Rodés, Pare Sallarés, Pi i Margall, Prat de la Riba, Riego, Roca, Sant Isidre, Sant Miquel, Sant Oleguer, Sant Vicenç, Tres Creus, Zurbano, Turull; les places Granados, Sant Isidre i Jaume Girabau; el passatge Joan XXIII; la Ronda Zamenhof; el terreny de Pi i Margall i el Vapor Can Turull. 
 
Per aquesta actuació, finançada pel Fons Europeu de Recuperació Next Generation, es destinaran 585.980 euros. El termini per al subministrament, instal·lació i posada en funcionament dels 63 parquímetres serà de 6 mesos a partir de la signatura del contracte.

Imprimeix