PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Andy Durgan presenta el seu llibre “Voluntarios por la revolución. La milicia internacional del POUM en la Guerra Civil Española” al Museu d’Història

Andy Durgan presenta el seu llibre “Voluntarios por la revolución. La milicia internacional del POUM en la Guerra Civil Española” al Museu d’Història

En el marc d’aquest acte, el MHS exposarà durant tota la setmana una bandera del Grup Sabadell del POUM de la Guerra Civil, de l’any 1936, cedida per la Fundació Andreu Nin. Es tracta d’una peça excepcional que dona testimoni del paper i de la participació dels milicians sabadellencs del POUM en la lluita antifeixista en el context de la Guerra Civil Espanyola, com a combatents de l’Exèrcit Popular de la República.

El llibre

L’obra descriu l’experiència d’aquests “voluntaris per la revolució” en el context de la política militar del POUM, les característiques i la situació de les forces militars sota el control del partit, la realitat de la seva presència en el front d’Aragó i el paper de les milicianes.

El llibre també aprofundeix en els antecedents socials i polítics d’aquests voluntaris i voluntàries, en molts casos, refugiats antifeixistes, la seva participació en les milícies del POUM. A més, explica com van ser víctimes de les calúmnies i de la repressió desbocada contra el partit en la zona republicana, el seu pas pels camps de concentració i la resistència antinazi durant la Segona Guerra Mundial i el seu destí en els anys de la postguerra. Finalment, l’obra també vol contribuir a desmentir la falsedat històrica que el POUM i els seus simpatitzants estrangers van col·laborar amb l’enemic.

L’autor

Andy Durgan és Doctor en Història per la Universitat de Londres (1989). Durant els darrers quaranta anys ha publicat més de cent articles, monogràfics i ressenyes sobre diferents aspectes de la Guerra Civil Espanyola i els seus orígens.

Més informació