PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El conjunt Sallarès i Deu acollirà un viver i un espai de cotreball de l’Escola Illa

El conjunt Sallarès i Deu acollirà un viver i un espai de cotreball de l’Escola Illa

L’obra permetrà que l’anomenat “Viver Illa” i l’espai de “coworking” se situïn en una de les naus del conjunt, concretament a la Nau J, que correspon a dues parcel·les. La primera s’ubica al carrer de Jacint Verdaguer, 49-51, i la segona, al carrer de Cellers, 69. La superfície construïda de la zona que es recuperarà es de 155 m2.

La previsió és que en aquest equipament municipal s’incentivi el contacte amb la professió creativa tot desenvolupant diverses activitats de l’escola. El Viver Illa vol potenciar un viver propi que acompanyi l’alumnat (i exalumnat) en les seves primeres passes com a emprenedors. L’objectiu és que sigui una zona de treball, però també un espai d’interacció entre persones on poder explorar les possibilitats del cooperativisme.

Sallarès i Deu és un complex industrial de caràcter singular, situat al barri de Gràcia, que va ser adquirit per l’Ajuntament l’any 2018. Per tal de donar solucions al conjunt de l’edifici, el juny de 2019 es va convocar un concurs de projectes arquitectònics. La proposta “Intersticis Actius”, de Julià Arquitectes Associats SL, va ser l’escollida.

Conjunt arquitectònic protegit

El conjunt consta com a protegit pel Pla especial de Protecció dels Béns Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics de Sabadell (PEPBAMAS). El formen 4 naus paral·leles als carrers de Cellers i de Viladomat i un cinquè edifici, perpendicular a aquestes naus, amb façana al carrer de Jacint Verdaguer.

Aquesta actuació serà cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, dins la línia d’actuació Espai d’Innovació per la Cohesió Social per promoure la inclusió, la cohesió social i lluita contra la pobresa, suposant la regeneració física d’un edifici existent en zona urbana, que ha de contribuir al desenvolupament regional i local.