PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Presentació del catàleg de l’exposició Made in Sabadell al Museu d’Història

Aquest dimecres, 6 de febrer, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes del Museu Història de Sabadell (c. de Sant Antoni, 13) es presentarà el catàleg de l’exposició Made in Sabadell al Museu d’Història de la ciutat. A l’acte hi assistirà el regidor de Cultura, Juan Carlos Sánchez, i  Josep Maria Ureta, periodista expert en economia i escriptor.

La publicació que es presenta recull la pluralitat de mirades sobre la història i personalitat sabadellenca, i és per això que s’ha comptat amb la participació de diferents persones, investigadors i especialistes que han expressat els seus coneixements i la seva visió. En aquest llibre aflora l’estreta col·laboració establerta amb un important conjunt d’institucions, entitats i empreses de la ciutat que han aportat informació, materials i imatges.

El llibre compta amb textos de més de 23 autors i autores de diferents especialitats: geògrafs, historiadors, economistes, museòlegs, professionals del món de la cultura, periodistes, enginyers, escriptors, mestres, filòlegs... Aquests experts aporten reflexió i fan aflorar els valors i els trets més definidors de la nostra història contemporània, fins a abraçar els temps més recents i actuals.

És una obra de 216 pàgines, estructurada en deu articles troncals, tretze apunts breus i tres treballs de caràcter més transversal, il·lustrada amb més de 370 imatges. Tot un compendi d’allò que podríem definir com a Marca Sabadell, fet a casa, pensat i creat aquí, en el nostre entorn geogràfic local, símbols de la nostra ciutat i de la nostra col·lectivitat, una població singular de la plana vallesana, amb un passat i un present que ens identifiquen.

Josep Maria Ureta i Buxeda (Sabadell, 1952) és un periodista expert en economia i escriptor. Va estudiar la carrera de periodisme a la Universitat de Navarra. Del 1975 al 1983 va ser funcionari dels gabinets de Presidència de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. El 1983 va formar part de l'equip fundacional de la Televisió de Catalunya com a cap de la Secció d'Informació d'Economia. El 1989 es va fer càrrec de la redacció de La Gaceta de los Negocios a Barcelona i dos anys més tard es va incorporar a El Periódico de Catalunya com a redactor en cap d'Economia.

Actualment és col·laborador d’El Periódico de Catalunya, on publica articles sobre temes actuals econòmics, i de Catalunya Ràdio com a tertulià, en els quals explica algunes de les claus de l'actualitat econòmica i la seva relació amb l'economia domèstica.

Ha publicat Economia de butxaca a l'editorial Viena, l’any 2005.

La mostra

Des del 31 d’agost del 2011 fins a l’1 de juliol del 2012, els Museus Municipals de Sabadell van mostrar l’exposició Made in Sabadell a les seus respectives del Museu d’Art i del Museu d’Història. La mostra va ser visitada per més de 15.000 persones.

L’exposició tractà temes concrets a partir d’una reflexió general sobre la personalitat sabadellenca i tot el que s’ha fet i ha donat renom tant a l’entorn territorial més immediat com més enllà de les nostres fronteres. Així, la mostra tenia set grans apartats: Geografies, Ciutat fàbrica, (Re)innova, Fa recerca, En formació permanent, Planter d’esportistes i La cultura és la vida de la gent. A la vegada,  l’exposició comptava amb una presentació més transversal, que incloïa com havia estat definida, expressada o vista la ciutat per part dels artistes (Sabadell vist pels artistes), dels escriptors i escriptores (Sabadell dit i escrit) i dels fotògrafs i editors de postals (Sabadell de postal ).