PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Declaració de renúncia a l'alcaldia de Manuel Bustos

Vull anunciar que he decidit renunciar a l’alcaldia de Sabadell.

He pres aquesta decisió una vegada ha quedat clar que ni els meus companys ni jo tenim res a veure en cap trama de corrupció urbanística ni de cobrament de comissions.

Sóc conscient del moment polític que estem vivint i sóc sensible al canvi d’actitud que la societat demana als polítics.

M’estimo massa la meva ciutat per acceptar que algú pugui pensar en Sabadell com una moneda de canvi: ni de cap altra ciutat ni de cap tipus de negociació política.

Aquests dies hem sentit moltes vegades que una imputació no és una declaració de culpabilitat.

Reafirmo, doncs, la meva innocència i la legalitat del que sempre ha fet aquest Ajuntament i jo mateix com a alcalde.

Els grups de l’oposició han manifestat públicament la seva predisposició a impulsar una moció de censura o mantenir el bloqueig sobre els temes que afecten la gestió de la ciutat. Hem tingut proves els dos últims plens i també a les comissions informatives d’aquesta mateixa setmana.

Per tant han bloquejat la ciutat, tot i tenir coneixement com tenen que no estem imputats per corrupció urbanística i que no ens hem enriquit amb el nostre càrrec.

Prenc aquesta decisió amb consciència i amb tota la responsabilitat.

I la prenc avui, després de veure com s’allarga un mes més el secret de sumari. És evident que el temps de la justícia no és el mateix que el de la política.

Voldria compartir algunes consideracions:

PRIMER:

Ho faig amb la consciència ben tranquil·la. Com vaig dir des del primer dia mai he tingut res a veure amb cap trama de corrupció urbanística ni de cobrament de comissions. Ni jo ni cap dels meus companys. De fet, l’interlocutòria emesa pel jutjat el dia 22 de gener no ens imputa en la part del sumari que afecta a comissions.

SEGON:

Vostès coneixen que vaig demanar tornar a declarar per aclarir i documentar la resta de qüestions per les quals estem imputats. Vist que aquesta petició no es resol de manera immediata, demà aportaré la meva declaració per escrit al jutjat.

Col·laborant així amb l’esclariment dels fets, de les interpretacions equivocades de converses telefòniques i per col·laborar al màxim amb la justícia. Vull justícia.

TERCER:

En els 14 anys que porto com a alcalde de Sabadell sempre he dit que marxaria quan no tingués il·lusió per treballar per la ciutat o quan els ciutadans em retiressin la seva confiança.

No és el cas. La meva il·lusió i el meu compromís amb Sabadell continuen intactes. Aquests dies he sentit molt de prop la confiança de moltíssimes persones, algunes d’elles en representació de les seves entitats.

Però en aquesta decisió no penso en la meva persona.

Renuncio pel bé de la ciutat. Com sempre he fet, poso la ciutat i els meus veïns i veïnes per damunt de tot.

També ho faig pel bé del projecte polític al qual estic des de ben jove.

Renuncio pel bé de la política en general i també pensant en els meus companys i companyes.

QUART:

Els sabadellencs i sabadellenques poden estar molt tranquils perquè el govern continuarà governant i garantint els serveis públics.

El projecte sabadellenc que el meu equip i jo representem, i que va obtenir una confiança molt majoritària a les urnes continua, tot i que jo no l’encapçali a partir d’ara.

CINQUÈ

Entenc el desencant de la ciutadania amb la política, després de tots els casos de presumpta corrupció que s’han fet públics. Però aquest no és el meu cas. Ni el dels meus companys. Per això em sap molt greu que se’ns posi al costat dels que presumptament s’han enriquit il·legalment.

SISÈ:

Continuaré treballant per Sabadell, ho faré com a regidor.

Col·laborant amb el govern.

SETÈ:

Seguiré acreditant, no defensant només, la meva innocència i la dels meus companys. 

VUITÈ:

No tinc dubte que, segurament tard, però algun dia es coneixerà la veritat i podrem veure com s’ha danyat de manera injusta el nostre bon nom i la nostra honorabilitat.

No sé quan trigarà, però estic segur que se sabrà la veritat, tota la veritat, i que el temps posarà a cadascú al seu lloc.

NOVÈ:

Per damunt de tot, vull donar les gràcies a totes les persones que han confiat en mi.

Als treballadors i treballadores de l’Ajuntament, sense excepció.

A tots els sabadellencs i sabadellenques que m’han demostrat el seu suport, a les entitats i, molt especialment, als meus companys del Partit tant de Sabadell, com de la comarca i de la direcció nacional.

M’he sentit molt recolzat en tot moment.

Aprofito per dir que ahir vaig estar acabant de valorar aquesta decisió amb el meu primer secretari, Pere Navarro, i vam coincidir que aquest era el moment i la millor opció.

També vull agrair a tots els que m’han dit que no prengui la decisió de renunciar a l’alcaldia i a tots els que no l’entenen, perquè saben que sóc innocent i que és una decisió injusta. Els demano la seva comprensió.

Fins i tot, hi haurà qui donarà a la meva renúncia un significat diferent al que realment té. Tornaran a equivocar-se.

Que quedi ben clar: renuncio a l’alcaldia sent innocent.

DESÈ:

I per últim, prenc aquesta decisió amb la certesa que és un punt i seguit en la meva vida política. Perquè penso continuar treballant des de la política al servei de la societat.

Sóc, i sempre he estat, un ferm defensor del sistema democràtic i del servei públic. I vull contribuir a la recuperació de la confiança en la política i els polítics.

Acabo repetint que prenc aquesta decisió pensant en Sabadell, en el seu present i el seu futur.

Estimo Sabadell, la meva ciutat.