PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Borsa de Treball en línia del Vapor Llonch capta ofertes per a prop de 1.400 llocs de treball en un any

Més de 280 empreses aposten per sabadelltreball.cat per seleccionar personal durant 2012

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, ofereix de manera permanent a les empreses del territori un conjunt de serveis de recerca, selecció i avaluació de personal per trobar els candidats amb les característiques tècniques i humanes que s'ajustin a cada lloc de treball. Per tant, qualsevol empresa del territori que necessiti cobrir una plaça vacant pot sol·licitar aquests recursos, independentment del sector d’activitat al qual pertanyi o de la seva dimensió.

El Vapor Llonch es compromet des de l'inici al costat de l'empresa en el moment d'anàlisi de necessitats i elaboració del perfil idoni, així com l'acció posterior fins trobar la persona que l'empresa necessita. D’aquesta manera, l’empresa rep una proposta acurada de professionals, la majoria de Sabadell i el seu entorn que hi poden encaixar.

Alguns altres serveis del Vapor Llonch per a empreses són la gestió de pràctiques de professionals que es formen al Vapor Llonch, que en alguns casos, com el del Programa Joves per l’Ocupació, estan subvencionades. Altres recursos són la possibilitat d’utilització dels espais del Vapor Llonch per prendre contacte amb els candidats o l’oferiment de formar futurs candidats a ocupar un lloc de treball a través d’un conveni de col·laboració. A més d’aquest servei per fomentar l'ocupació, es dissenyen serveis adaptats a les necessitats de les empreses. Si l’empresa necessita formar el seu personal des del Vapor Llonch s’ofereix el suport per dissenyar formació a mida.

Sabadelltreball.cat

Com a suport, les empreses poden comptar també amb la borsa de treball en línia sabadelltreball.cat. Les empreses poden publicar una oferta en format web o vídeo i rebre en poc temps els currículums dels candidats que s'inscriguin a les seves ofertes. En total, durant 2012 288 empreses van utilitzar aquest portal per trobar un candidat a cobrir un lloc vacant. Entre totes les empreses es van gestionar 581 ofertes de treball, corresponents a 1.396 llocs de treball. Durant 2012 es van  enviar a les empreses 11.143 currículums que complien el perfil sol·licitat.

Els llocs de treball més demanats van ser empleats d'oficina;  treballadors dels serveis de restauració i comerç; persones treballadores dels serveis de salut que tenen cura de les persones; professionals qualificats de les indústries manufactureres o treballadors no qualificats en serveis, entre d’altres.

Actualment el portal té 23.263 persones registrades. A sabadelltreball.cat les persones candidates quan s’inscriuen  poden adjuntar el seu CV personalitzat en format Word i videocurrículum. D’altra banda, a més d’ofertes de treball, poden trobar consells i orientacions per fer més efectiu el seu procés de recerca de feina i millorar la seva candidatura com ara plantilles de currículums, simuladors per practicar entrevistes de selecció, informació sobre convenis col·lectius, catàlegs amb adreces web per fer recerca activa de feina a través d’internet, etc.

El portal va registrar 434.349 visites i es van respondre 3.661 consultes on line a través de la bústia sabadelltreball@ajsabadell.cat, especialment sobre temes relacionats amb les ofertes o la informació publicada al portal.

Procés de millora constant

Per garantir l’èxit de la gestió d’aquest important volum d’activitat, el Vapor Llonch va aconseguir l’acreditació d’Agència de Col·locació autoritzada pel Servei d’Ocupació de Catalunya el passat 2011. Seguint un procés de millora constant dels serveis que s’ofereixen, durant febrer de 2012 es va renovar el portal sabadelltreball adaptant aquest web, que va ser pioner l’any 2004 quant a prestacions, als requeriments actuals i que des de la seva posada en marxa ha permès gestionar més de 13.000 ofertes de treball. Enguany, seguint amb l’aposta per eines de base tecnològica, s’ha obert un perfil a Twitter: @sbdtreball. Aquest canal s’inaugura durant 2013 amb l’objectiu d’incrementar la interacció amb  les empreses i els professionals.