PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Vapor Llonch ofereix formació en programació d’aplicacions mòbils a través de cursos de formació en línia

L’Ajuntament de Sabadell, facilita la formació a distància a través d’Internet mitjançant l’Aula Mentor. Aquest servei s’ofereix des de la sala Punt Òmnia situada al Centre de Formació Cal Molins (c. dels calders, 32 / tel. 93 745 32 23). En concret, a Sabadell 949 persones s’han inscrit a l’Aula Mentor en els darrers 5 anys.

El Vapor Llonch pertany a la xarxa de centres gestors d’aquest projecte, promogut pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport a través de la Subdirecció General d’Aprenentatge al llarg de la vida. Aquest projecte s’articula entorn una xarxa d’aules d’accés públic a Internet per a que els alumnes puguin seguir els cursos si no disposen d’ordinador en el seu domicili. El Vapor Llonch com a administrador s’encarrega també de gestionar els recursos per facilitar l’aprenentatge.

A través del projecte Mentor s’ofereix en més de 150 cursos que s’inclouen en àmbits diferents com idiomes, energia, certificació acadèmica CISCO o instal·lacions i controls. D’altra banda, també hi ha una àmplia oferta d’especialitats incloses dins l’àmbit de les tecnologies i les comunicacions. Precisament, les darreres novetats incloses en l’oferta de l’Aula Mentor han estat els cursos de desenvolupament de aplicacions per Android. Dins l’àmbit de la programació també destaquen els cursos d’aplicacions per Iphone i Ipad, Ajax, programació GWT, o desenvolupament d’aplicacions web amb symfony2, entre d’altres.

En cap dels cursos hi ha limitació de matrícula. El període de matriculació està obert durant tot l'any (excepte a l'agost). Aula Mentor està adreçat tant a persones en atur com en actiu que volen formar-se o ampliar els seus coneixements i també a responsables d’empreses que vulguin invertir en la formació i qualificació del seu personal

Per a cada curs, els alumnes tenen a la seva disposició un tutor/a especialitzat/da que fa el seguiment de l’aprenentatge i resolt els dubtes a través del correu electrònic. També poden assistir a l’aula presencialment a rebre assessorament de la persona administradora en quan a la utilització de la plataforma virtual, entre d’altres recursos.

La durada del curs dependrà del ritme d’aprenentatge de l’alumne, encara que el mínim establert és per un període de dos mesos. Un cop finalitzades totes les activitats del curs i quan el tutor consideri que l'alumne està preparat, es pot optar al Certificat d'Aprofitament del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport fent una prova final del curs a l'Aula Mentor. Hi ha 5 convocatòries anuals: febrer, abril, juny, octubre i desembre.

En les convocatòries realitzades durant l’any 2012, gairebé el 100% dels alumnes que s’han examinat a l’Aula Mentor del Vapor Llonch han obtingut la qualificació d’apte. En total 45 persones han obtingut la seva certificació. El perfil dels alumnes és variat, encara que s’observa que la formació de l’Aula Mentor atrau en especial al col·lectiu d’entre 18 i 35 anys amb estudis universitaris o de Formació Professional.

Per a més informació es pot consultar el web www.mentor.educacion.es o bé adreçar-se al Centre de Formació Cal Molins (C. dels calders, 32) o trucar al telèfon 93 745 32 23.