PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Ple Municipal d’abril aprova les Medalles d’Honor de Sabadell

Durant la sessió, Cuca Santos pren possessió del càrrec com a nova regidora de l’Ajuntament i el Síndic Municipal presenta la Memòria d’activitats de 2012

El Ple Municipal del mes d’abril va aprovar ahir per unanimitat la concessió les Medalles d’Honor Sabadell de l’any 2013. En total rebran aquesta distinció 10 persones o entitats per una tasca rellevant al conjunt de la ciutat o a un barri en concret, o per haver-se destacat en l’àmbit del moviment veïnal o de l’associacionisme. 7 de les propostes parteixen dels Consells de Districte i 3 de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament. Els guardonats són Salvador Fité i Borguñó, Miquel Pérez Fuentes, Manuel Lorenzo Santos, Grup Esplai La Masia, Escola Arraona, Associació de Comerciants Comerç Creu, José Medina Partido, Fundació Privada Atendis, Grup de Teatre del Sol i Esplai La Branca.

L’aprovació de les Medalles va ser un dels primers punts de l’ordre del dia. La sessió es va iniciar, però, amb la presentació de la Memòria d’Activitats per part del Síndic Municipal de Greuges de Sabadell, Josep Escartín, que va donar comptes de la seva actuació durant l’any 2012.

Així mateix, a la part inicial del Ple, Cuca Santos va prendre possessió del càrrec com a nova regidora a l’Ajuntament de Sabadell, formant part del grup municipal del Partit Popular.

La sessió plenària també va aprovar per majoria la revisió de les tarifes de l’aigua i altres serveis i prestacions complementàries per a l’exercici de 2013, d’acord amb la proposta presentada per la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA). El punt es va aprovar amb els vots a favor de PSC i CIU, el vot contrari d’ES, ICV i EUiA i l’abstenció del PP. Així mateix, es va aprovar de forma definitiva per unanimitat el Reglament del servei públic de subministrament d’aigua al municipi de Sabadell. El text definitiu arribava al ple després de l’aprovació inicial del mes de juliol i del període d’exposició pública, i incorpora les al·legacions presentades per CASSA. Els principals objectius d’aquest reglament són regular la prestació del servei al terme municipal des de l’òptica del cicle integral de l’aigua, determinar les relacions entre el prestador del servei i els abonats, fixar els drets i les obligacions bàsiques de cadascuna de les parts  i regular tots els aspectes tècnics, mediambientals, sanitaris i contractuals.

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser l’adhesió a l’Acord de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per un aire més Net, adoptat el passat 7 de març, en el marc de l’Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. La proposta es va aprovar per unanimitat.

 Altres punts tractats a la part resolutiva del Ple van ser:

 

-         Aprovar les tarifes del servei de promoció de la música moderna. Aprovat per majoria:

o       A favor: PSC

o       En contra: ---

o       Abstenció.: CiU, PP, ES, ICV, EUiA

 

-         Aprovar l'atorgament d'una subvenció nominativa a l'Associació Rialles, espectacles infantils i juvenils, per a la coorganització en les activitats del centre de creació, producció i exhibició la Sala Miguel Hernández, i la formalització del conveni. Aprovat per unanimitat

-         Aprovar l'atorgament d'una subvenció nominativa a l'Associació per a la formació de joves cantants de l'Òpera per al XVII curs de professionalització de joves cantants d'òpera i la formalització del conveni. Aprovat per majoria.

o       A favor: PSC, CIU, PP, ES, ICV

o       En contra: ---

o       Abstenció: EUiA 

-         Aprovar l'expedient de contractació i la licitació per procediment obert del contracte de gestió de serveis públics, mitjançant concessió, del servei escolar de menjador als centres docents adherits a la gestió unificada de Sabadell. Aprovat per majoria. 

o       A favor: PSC, CiU, PP, ICV, EUiA

o       En contra: ---

o       Abstenció: ES 

-         Aprovar les tarifes que ha de percebre Habitatges Municipals de Sabadell per a la gestió del servei de suport personal i social del Complex Alexandra, Complex Sant Oleguer i Complex Parc Central per a l'exercici 2013. Aprovat per majoria. 

o       A favor: PSC

o       En contra: ---

o       Abstenció: CiU, PP, ES, ICV, EUiA 

-         Aprovar un conveni amb el Club esportiu Sant Nicolau per al projecte : A Sabadell bàsquet per a tothom així com l'atorgament d'una subvenció directa. Aprovat per unanimitat. 

-         Aprovar definitivament la modificació del Reglament de funcionament del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, amb la resolució de les esmenes presentades. Aprovat per unanimitat.

-         Aprovar el primer expedient de modificació de pressupost de suplements, crèdits extraordinaris i transferències de crèdit al Pressupost Prorrogat 2012 per a l'exercici 2013 de l’Ajuntament de Sabadell; ratificar la creació de les partides pressupostàries aprovades per decret número 708 de data 24 de gener de 2013;  i ratificar les modificacions pressupostaries aprovades pel Consell Rector dels organismes Autònoms  Agència Tributària de Sabadell, Informàtica Ajuntament de Sabadell i Museus i Arxiu Històric de Sabadell. Aprovat per majoria.

o       A favor: PSC

o       En contra: ES

o       Abstenció: CiU, PP, ICV, EUiA 

-         Aprovar inicialment la Modificació puntual del Pla general municipal d'ordenació de Sabadell a l'àmbit del Despatx Coromines, exp.: MPG-95. Aprovat per majoria absoluta. 

o       A favor: PSC, PP

o       En contra: ---

o       Abstenció: CiU, ES, ICV, EUiA

-         Verificar el Text refós del Pla especial urbanístic per a l'assignació d'usos a l'illa Casanovas, exp.: PE-113TR. Aprovat per majoria

o       A favor: PSC, CiU, PP

o       En contra: ES, ICV, EUiA

o       Abstenció: ---  

-         Aprovar la resolució del contracte d'obres del Projecte bàsic i d'execució del Pavelló Poliesportiu PAV-3 a la zona Nord de Sabadell, d'acord amb el dictamen favorable emès per la Junta Consultiva de la Generalitat de Catalunya i confiscar la fiança definitiva dipositada per l'empresa Tiferca S.A. Constructora, segons l'expedient instruït al respecte. Aprovat per majoria

o       A favor: PSC, PP, ES, ICV, EUiA

o       En contra: ---

o       Abstenció: CiU 

-         Aprovar inicialment el document relatiu a l'actualització del Mapa estratègic de soroll del municipi de Sabadell. Aprovat per majoria.

o       A favor: PSC, PP, ES, EUiA

o       En contra: --

o       Abstenció: CiU, ICV 

-         Aprovar la modificació de les bases específiques aplicables a les subvencions destinades a activitats i projectes d’entitats veïnals que atorga el Servei de Relacions Ciutadanes, així com el text resultant de la modificació. Aprovat per majoria. 

o       A favor: PSC

o       En contra: ES, ICV

o       Asbtenció: CiU, PP, EUiA 

Proposicions dels grups municipals 

A la part deliberativa i de control, el Ple va aprovar per unanimitat una proposició d’ICV per donar solució a la situació dels habitatges de l’Illa 9 del sector de Sant Julià.

Així mateix, es va donar llum verda per majoria a una altra proposició d’ICV per prevenir els desnonaments de la residència habitual. El punt es va aprovar amb els vots a favor del grup proposant i del PSC, CiU, ES i EUiA. El grup municipal del PP s’hi va abstenir. 

Una altra de les proposicions aprovades va ser la que va presentar EUiA a favor d’auditar en el marc del Consell Local de Seguretat la gestió de la Policia Municipal. El punt es va aprovar per unanimitat.

També es va aprovar la proposició del PSC, CIU, ICV, EUiA i ES sobre l’avantprojecte de Llei per a la racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local. La proposta es va aprovar per majoria amb els vots favorables dels grups proposants. El PP va votar en contra. 

 Consultar acords proposició ICV per habitatges de l’Illa 9 de Sant Julià

 Consultar acords proposició ICV per evitar els desnonaments de la residència habitual

 Consultar acords proposició EUiA a favor d’auditar en el marc del Consell Local de Seguretat la gestió de la Policia Municipal

 Consultar acords proposició PSC, CIU, ICV, EUiA i ES sobre la Llei per a la racionalitzacio de l’Administracio Local