PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Casa Duran s’omple per commemorar el Dia Internacional en contra de l’homofòbia

Sota l’eslògan “La igualtat comença quan reconeixem que tots i totes tenim el dret a ser diferents”, Sabadell acull un extens programa d’actes amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofia, la Bifobia i la Transfobia.

L’acte central ha tingut lloc a la Casa Duran, plena de gom a gom, amb l’acte institucional “Joves i diversitat afectiva-sexual”.

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha comentat al cloure l’acte “la importància d’aquesta commemoració perquè expressa el compromís de la ciutat vers els drets humans i els drets civils. La democràcia es construeix dia a dia i és fàcil la involució per això hem de garantir la igualtat de tracte de tota la ciutadania tant per part de l’administració com de la mateixa ciutadania”.

L’acte ha estat conduït pel Síndic de Greugues de la ciutat, Josep Escartín que ha comentat que s’ha sentit doblement satisfet tant “pels acords aprovats per la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell a càrrec de la taula LGTBI de Sabadell com pel fet de ser un homosexual de la ciutat”.

S’ha estrenat el “Rap contra l’homofòbia” la proposta educativa que l’artista local Nel·lo Caramel·lo ha realitzat amb un grup de joves de la ciutat a fi de conscienciar els joves sobre el respecte i la tolerància vers la diversitat sexual. Es tracta del primer rap contra l’homofòbia de l’Estat espanyol i està cantat en català.

L’acte central també ha comptat amb les conclusions del treball de recerca “Desde fuera del armario” envers la percepció social de l’homosexualitat a càrrec Pep Salvador, estudiant de batxillerat.

Una presència destacada ha estat la d’Iñigo Lamarca Iturbe, l’Ararteko, que ha fet una anàlisi de l’homofòbia i la transfòbia en el món de l’adolescència, durant la qual ha aportat dades revel.ladores com el grau d’homofòbia, al voltant el 20%, que els joves i nens al País Basc i, per extensió a la resta de l’Estat, tenen actituds homofòbiques. Unes actituds que ha definit que van “en contra dels drets humans i de la democràcia i que diuen que alguna cosa no funciona i que afecta a molts estaments de la nostra societat.

 

Aquesta mateixa nit es farà una subhasta de les obres de l’exposició “Sexualitats” a l’Alliança Francaise. La recaptació obtinguda es destinarà a un projecte educatiu per a prevenir l’homofòbia.

Com a cloenda de la diada, s’ha organitzat un acte festiu que inclou sopar i espectacle musical amb l’obra “Hoy tu pluma brillará” amb música en directe al pati de l’Alliança Française a càrrec de Pere Borrell a la veu, Joan Trabal al Clarinet i Martí de Borja al piano (el sopar-espectacle és obert a tothom i els tiquets s’han d’adquirir amb antelació a l’Alliance Française).

El programa d’actes és el resultat del treball conjunt que han realitzat diverses entitats de la ciutat junt amb la regidoria de Drets Civils i Ciutadania per commemorar el dia contra l’homofòbia a fi de lluitar contra les actituds intolerants i de manca de respecte vers la diversitat sexual i afectiva.