PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Ple iniciarà avui el procediment per concedir la Medalla al Mèrit Esportiu a títol pòstum a Carme Valero

 El Ple iniciarà avui el procediment per concedir la Medalla al Mèrit Esportiu a títol pòstum a Carme Valero

Vint-i-cinc vegades internacional, Carme Valero va ser dues vegades campiona del món de cros (1976 i 1977) i medalla de bronze en una ocasió (1975). Va ser a més la primera dona atleta espanyola en participar en uns Jocs Olímpics (Montreal 1976).

Durant la major part de la seva carrera va vestir els colors de la Joventut Atlètica de Sabadell. Va ser també nombroses vegades campiona de Catalunya i d’Espanya, tant en camp a través com en pista a l’aire lliure i coberta, en diferents distàncies de fons i mig fons. També va ser plusmarquista estatal en 800, 1.500, 3.000 i 5.000 metres llisos. Un cop retirada, va ser directiva de la Federació Espanyola d'Atletisme i vicepresidenta del Club Natació Sabadell.

Reconeguda en quatre ocasions pel Consejo Superior de Deportes com a millor atleta espanyola, va rebre el 2003 la Medalla de l’Esport de la Generalitat. Valero, a més, va guanyar el premi a la millor esportista de Sabadell el 1973, 1975, 1976 i 1977. Està considerada la millor atleta espanyola del segle XX per l'Associació Espanyola d'Estadístics d'Atletisme.