PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell lidera el rànquing 2023 dels punts Reempresa, que treballen per evitar que empreses tanquin per manca de relleu

Sabadell lidera el rànquing 2023 dels punts Reempresa, que treballen per evitar que empreses tanquin per manca de relleu

Els resultats de 2023 situen Sabadell com a líder d’activitat dels 35 Punts Locals. Durant any passat va realitzar 75 acompanyaments de reemprenedors/res, 35 de cedents i es va ajudar a tramitar amb èxit 27 cessions de negocis, evitant el seu tancament. En total el Punt Reempresa de Sabadell va contribuir a salvaguardar 59 llocs de treball.

L’objectiu de tot plegat és evitar el tancament d’empreses i donar noves oportunitats a persones reemprenedores que prefereixen continuar un projecte ja encetat que funciona. Així s’evita el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat.

Segons el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas,

“Reempresa és un clar exemple de com la col·laboració entre administració i empreses pot donar fruits exitosos i, en aquets cas, ser la ciutat líder en aquest rànquing indica també un entorn empresarial proactiu que fomenta la sostenibilitat i el creixement econòmic i es compromet amb la preservació de llocs de treball locals”.

Per la seva part, el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, indica que

“és una bona notícia per a Sabadell poder evitar el tancament de 27 empreses per manca de relleu i continuarem treballant en aquesta línia per oferir oportunitats a tothom que desitgi fer realitat el seu projecte empresarial facilitant a les persones emprenedores accedir a la propietat d’una empresa en funcionament, per fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la”.

El paper de l’administració local en el servei Reempresa consisteix en donar a conèixer aquesta iniciativa i oferir suport a qui s’hi interessa. En el cas concret de Sabadell el personal de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a s’encarrega de posar a l’abast de forma gratuïta assessorament individual per a l’elaboració del Pla de Cessió, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa, des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord.

Les persones que tinguin un negoci i estiguin pensant en tancar-lo per falta de relleu, manca de temps o canvi de domicili i el vulguin cedir a una persona emprenedora perquè hi doni continuïtat poden consultar el web de Reempresa, el de sabadellempresa.cat  o adreçar-se a  l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell).

Punts d'Atenció a l'Emprenedoria (PAE)

D’altra banda, l’Ajuntament de Sabadell se situa en el tercer lloc del rànquing dels 47 Punts d'Atenció a l'Emprenedoria (PAE) de Barcelona per haver facilitat la creació telemàtica de 122 empreses (85 altes d’autònoms i 35 de societats) durant l’any 2023. D’aquesta manera també es manté com un dels més actius de l’àrea de Barcelona segons el rànquing elaborat per la Diputació de Barcelona.