PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell se suma a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull lèsbic, gai, bisexual i transsexual

El programa commemoratiu compta amb diverses activitats,

entre les quals una presentació a càrrec de la cantant Núria Feliu

La ciutat de Sabadell se suma, un any més, a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull lèsbic, gai, bisexual i transsexual, que es commemora arreu el 28 de juny. Així, demà divendres la bandera irisada onejarà durant tota la jornada a la façana de l’Ajuntament. A les 6 de la tarda l’entitat local Som com Som ha convocat a la plaça del Dr. Robert una concentració oberta a la participació de tota la ciutadania.

Aquestes propostes se sumen a un programa commemoratiu que es portarà a terme el proper dimecres 3 de juliol a 2/4 de 8 del vespre a l’Espai Àgora del Centre Cívic de Sant Oleguer. En concret, l’entitat Som com Som, membre de la ILGA (International Lesbian and Gay Association), juntament amb el Casal Lambda, presentaran públicament la traducció al català dels mapes informatius  d’aquesta organització mundial.

A continuació, la cantant Núria Feliu presentarà diverses projeccions, sota el títol genèric de “La música que va acompanyar la comunitat homosexual i transsexual (1920-1980)”. Concretament, les projeccions seran “Els bojos anys 20”, “Les orquestres dels 30” i “Les cançons dels 40 als 80”.

El programa commemoratiu l’organitzen Som com Som, Lambda i l’Ajuntament de Sabadell, comptant amb la col·laboració de la Fundació Maria-Mèrcè Marçal, l’Espai Àgora Sabadell i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. En el cas de l’Ajuntament, la regidoria de Drets Civils té com objectiu vetllar pels drets i deures de la ciutadania, treballar per la llibertat de tots els ciutadans i ciutadanes i fomentar el respecte a la diversitat sense distinció de gènere, origen, diversitat sexual, ètnia, edat, creença o diversitat funcional. En coherència amb aquest objectiu, l’Oficina de Drets Civils i Ciutadania promou la divulgació dels drets humans i ofereix un espai d’atenció a les persones que puguin ser víctimes de discriminació per alguna d’aquestes raons.

Precisament, en relació amb aquests drets, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar al maig per unanimitat una proposició amb motiu del Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, on es comprometia a potenciar diverses accions per sensibilitzar a la ciutadania sobre la pluralitat afectivo-sexual i a continuar treballant per prevenir i eradicar els casos de discriminació per motius d’orientació sexual o identitat de gènere, així com atendre els casos que es puguin produir.

“L’Amor és lliure”

Val a dir, també, que amb motiu de la commemoració del 28 de juny, durant el dia de demà, el Rap “L’Amor es lliure”, es podrà escoltar a Ràdio Sabadell 94.6 i visionar a les discoteques de la Zona Hermètica. El Rap, creat per Nel.lo Caramel.lo, amb la col·laboració de l’Ajuntament i un conjunt de joves de la ciutat, és ja tot un símbol local de la llibertat d’estimar. El tema es va llençar amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia i en poc mes de sis setmanes ha rebut més de 3.300 visites. Es pot veure a: http://www.youtube.com/watch?v=eJpJiR4Gy8k

Així mateix, recordar que per commemorar el 28 de juny, a Barcelona s’ha organitzat tot un programa d’actes entre el 20 i el 30 de juny, que es pot consultar a www.pridebarcelona.org/ca.

Per a més informació del programa commemoratiu a Sabadell www.sabadell.cat/valors