PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Sabadell i el Gremi de Perruquers de Sabadell i comarca llencen la campanya “ Ni un pèl enrere” contra la violència de gènere

Es tracta d’un projecte pioner a tot l’Estat

L’Ajuntament de Sabadell, en el marc del programa del Dia Internacional contra la violència i el maltractament de les dones (25 de novembre), llença, junt amb el Gremi de Perruquers, la campanya “Ni un pèl enrere” Per un Sabadell sense violència de gènere.

Tal i com ha comentat Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania, a la roda de premsa d’aquest matí: “El masclisme no s’ha eradicat i sembla que torna a ressorgir i s’amplia amb nous tipus de violència com les que apareixen en les xarxes socials. Amb aquesta iniciativa som pioners en l’àmbit estatal. La perruqueria és un marc de confiança, de diàleg i permet que els i les professionals coneguin realitats. Avui el col·lectiu de les perruqueries ha dedicat el seu dia festiu – dilluns – a fer formació per ser agents socials sobre aquesta problemàtica i els ho vull agrair. L’equip de govern, quan es tracta de violència i desigualtat, treballem amb fermesa i transversalitat com és el cas d’aquest programa”.

Carles Bosch, regidor de  Comerç, ha explicat que “el comerç va més enllà de les transaccions, cohesiona, dóna vida i transmet valors, i els i les perruqueres, amb aquest programa, es converteixen en agents socials per combatre la violència de gènere”.  

Finalment, Josep Mª Figueras, president del gremi Sabadell Perruquers Associats, ha comentat que “Sabadell és una ciutat de valors i d’empenta. El nostre lema és “A Sabadell la gent és guapa”, i vol dir tothom i tant per dins com per fora. Ser guapo per dins vol dir també lluitar contra la violència de gènere. A les perruqueries tractem amb les emocions i podem donar informació i detectar possibles casos de violència de gènere. A més, treballarem des de Sabadell i el gremi per fer extensible aquest projecte a altres poblacions i a nivell estatal”.

La campanya, impulsada per les regidories de Drets Civils i de Comerç, Consum i Turisme amb la col·laboració del Gremi de Perruquers, té com objectiu vincular a les perruqueries i als seus professionals en la sensibilització i la informació contra la violència masclista.

A través d’aquesta campanya, els professionals dels establiments de perruqueria informaran dels serveis d’atenció existents i els recursos que hi ha a la ciutat com el Centre d’Atenció a la Dona (CAD). També faran difusió de les activitats que s’han programat dins del Dia Internacional contra la violència i el maltractament de les dones, entre d’altres informacions rellevants que es puguin oferir.

D’aquesta manera, els professionals de les perruqueries es converteixen en agents de sensibilització actius. Els professionals rebran durant la campanya xerrades de formació a càrrec de l’Ajuntament on, entre d’altres, se’ls explicarà  el protocol existent a la ciutat contra la violència masclista.

Els establiments de perruqueria adherits s’identificaran mitjançant un adhesiu amb la imatge de la campanya “Ni un pèl enrere” en els seus locals. Per reforçar l’acció es distribuiran llimes amb la mateixa imatge i cartells a tots els establiments.