PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Consell Esportiu de Sabadell i la Societat Coral Colon organitzen les II Jornades d’Escacs Infantils, per fomentar aquest esport i els seus valors pedagògics en l’etapa educativa

Els propers divendres i dissabte 14 i 15 de febrer, es celebraran les II Jornades d’Escacs Infantil, organitzades pel Consell Esportiu de Sabadell i la Societat Coral Colon. La trobada, que tindrà lloc al Casal Pere Quart, se centrarà en els valors pedagògics dels Escacs en l’Etapa Educativa i es planteja com un punt de trobada i intercanvi de coneixements i experiències, per facilitar sinergies, afavorir el treball cooperatiu i reflexionar sobre la situació actual dels escacs infantils, els avenços fets i els aspectes de millora. Tot plegat, partint de la base que es tracta d’una activitat esportiva i educativa que afavoreix la formació i el desenvolupament dels infants i que es realitza en un context de trobada i convivència, reforçant la socialització, la participació, l’esforç i la superació personal. Les jornades compten amb el suport de diferents empreses i institucions, entre les quals l’Ajuntament de Sabadell i la Fundació de l’Esport Sabadellenc.

En aquest marc, el tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha volgut expressar “tot el suport de l’Ajuntament a una activitat com aquesta, que pretén donar a conèixer els escacs però que, a més, ho vincula molt estretament a la vessant pedagògica i educativa d’aquest esport”. Per la seva part, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha comentat que “l’educació no està només a càrrec de les famílies i les escoles, sinó que tota la ciutat ha de col·laborar-hi. Sabadell és una ciutat emblemàtica i exemplar en aquest sentit”.

El president de la Federación Española de Ajedrez, Javier Ochoa, ha volgut felicitar especialment la Societat Coral Colon, afirmant que “potenciar l’esport infantil és el que necessita qualsevol disciplina esportiva” i afegint que “aquestes jornades reuniran a les persones que més saben sobre aquesta temàtica. Serà un fòrum de debat per compartir experiències i millorar”. El vicepresident de la Federació Catalana d'Escacs, José Claudio Vinyas, ha volgut agrair també la tasca que porta a terme la Societat Coral Colon en favor dels escacs i “també agrair a les administracions públiques i als organismes i entitats públics i privats que donen suport a aquestes jornades”.

El president de la Societat Coral Colon, Pere Reginaldo, ha explicat que “la primera edició de les jornades va anar molt bé. Ara hem volgut anar més enllà i que fossin més àmplies. Comptem amb ponents de gran relleu i confiem que seran un èxit”. La directora adjunta de les Jornades, Silvia Pérez, ha comentat que “amb aquestes jornades volem donar a conèixer els escacs a tothom qui vulgui acostar-se a aquest esport”, des de la convicció que els escacs motiven i milloren les capacitats de les persones.

Estructurades sobre la base d’uns eixos temàtics centrals, les jornades comptaran amb professionals i especialistes de diferents àmbits, entre els quals mestres internacionals i grans mestres d’escacs, responsables dels organismes vinculats a aquest esport i professionals de l’àmbit docent i universitari, que participaran en diferents propostes. Aquests eixos són:

-  Valors en els escacs: l’esportista en edat infantil, el seu entorn, formació, competició.

-  El gènere en els escacs infantils. Rols, estereotips, transformació social.

-  Presentació del projecte d’introducció dels escacs en horari escolar lectiu. Presentació de la càtedra “Escacs, educació i coneixements cognitius”, que han creat la  Universitat de Girona i la Universitat de Lleida.

-  Fonaments en la preparació de l’esportista infantil.

Durant les jornades, hi haurà ponències, taules rodones, classes magistrals i també es presentaran diferents projectes i experiències que vinculen aquest esport amb l’àmbit educatiu.

Així mateix, es presentarà l’exposició “Escacs a Catalunya”, del Museu Nacional d’Escacs. D’altra banda, durant les jornades, es disputaran partides simultànies, partides ràpides, es jugaran Territorials del Vallès Occidental i també la ronda de la Divisió d’Honor Cerdanyola-Sabadell de la Lliga Catalana per Equips.

Més informació a:

www.escolaesportivacoralcolon.net

www.coralcolon.net