PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell commemora el Dia Internacional de la Dona amb més de 30 activitats

Amb el lema “Ja hem caminat molt, no ens aturem ara”, la ciutat de Sabadell commemora el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb la voluntat compartida de combatre un retrocés en els drets bàsics assolits.

El programa que ara es presenta i que comprèn més de 30 activitats (teatre, conferències, xerrades, recitals poètics, recitals musicals, exposicions, tallers...) ha estat organitzat per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell en col·laboració amb  Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell i amb la participació d’un total de 30 entitats.

Tal i com ha comentat Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania, en la roda de premsa d’aquest migdia, “presentar els programes del 8 de març és deixar ben clares les línies polítiques d’un govern que aposta per la igualtat. Una programació que es fa amb el treball transversal de molts departaments de l’Ajuntament com ara Cultura, Salut i  Promoció Econòmica, així com 30 entitats que fan possible 30 actes. El lema d’aquest any és no retrocedir en els drets adquirits com el que vol fer la Llei de l’avortament”. Carné també ha encoratjat a anar a veure l’obre de teatre Isavel “que parla d’una dona sindicalista, importantíssima que va treballar a Sabadell per fer possible la reducció horària de treball i que es podrà veure el 23 de març a la Faràndula”. Carné ha donat la veu a “tres entitats de la ciutat, que formen part d’aquesta trentena d’entitats, com a mostra representativa d’aquest treball en xarxa”.

L’acte central del programa tindrà lloc el diumenge dia 9 de març, a la plaça del Dr. Robert, a les 12 del migdia, on l’actriu sabadellenca Montse Costa llegirà un manifest reivindicatiu que ha estat signat per totes les institucions catalanes. A l’acte se sentiran les paraules d’algunes dones d’arreu del món, mitjançant la lectura de textos i frases per part de representants de la Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell així com la veu de la cantant sahrauí Mariem Hassan. L’acte vol engrescar la participació de tothom convidant a deixar missatges als pètals de l’“Enfiladissa dels Pensaments”, a fi de simbolitzar la força, la unió i el poder de les dones. La enfiladisa s’iniciarà prèviament el dia 5 de març en un cafè tertúlia dinamitzat per la vocalia de dones del barri Espronceda – a les 17.30 hores en el Casal Cívic Rogelio Soto- i serà exposada fins al 31 de març en horari de matí i tarda al mateix casal.

Destaca també la conferència i presentació del llibre “Ideas que cambian el Mundo: una mirada desde la izquierda feminista”, on les autores Sara Berbel i Maribel Càrdenas retran homenatge a aquelles dones lluitadores que, amb les seves idees i les seves vides, van aconseguir transformar la societat  defensant els valors d’igualtat, llibertat i justícia social. La presentació d’aquest llibre, que aposta per la vigència i reafirmació d’aquestes idees, serà el dia 11 de març, a les 19.30 h, al Casal Pere Quart.

El cartell anunciador del programa és obra de l’autor Dídac Marfil Sastre, que ha guanyat el concurs de cartells d’enguany.

La programació del 8 de març ve de la mà de les entitats i de tota la ciutadania i vol reivindicar aquests drets que, com a homes i dones lliures i iguals, ens corresponen i que, en cap cas, es vol permetre que puguin ser vulnerats.

A aquest caire reivindicatiu de la commemoració, se li suma la voluntat de visibilitzar a les dones que viuen en situació de conflicte polític, com és el cas de les dones sahrauís- a propòsit de la celebració dels 25 anys d’agermanament de la ciutat de Sabadell amb el Sàhara.

Val a dir, així mateix que s’ha creat un subgrup de dones que han tingut un paper significatiu en la història, en el nomenclàtor de Sabadell, a través del qual podem conèixer els fets més importants de la seves vides, www.sabadell.cat/nomenclator.

Per a més informació del programa es pot consultar www.sabadell.cat/dretscivils i www.sabadell.cat/dona